Lasergame...

Shit vad roligt det var att spela lasergame =) Har aldrig provat på detta tidigare och på initiativ av Jossan drog vi ihop en gäng bestående av mig, Oskar, Jossan, Emil, Erik, Pernilla, Sara, Lina, Tobbe och Åsa. Förväntansfulla, iklädda träningskläder, började vi spela vid 20 i går kväll och kan meddela att efter ca en sekund inne i det rummet var man genomsvettig, ja helt sjukt jag vet! Men som sagt ruskigt roligt, även om man idag har världens träningsvärk av att gå hukad i ca 40 minuter, även ländryggen har fått sig en dos! Detta är något som måste göras om, och då ska det nog gå lite bättre för vårt lag, det märktes att vi hade tre nybörjare i vårt lag iaf =)
Efter matchen blev det en snabbdusch för att sedan göra sig iordning för en öl på stan, eller ja det blev en liten förfest här hos oss först och vid 12-tiden gav vi oss neråt stan där vi hamnade på Krögers uteservering(!!). det kändes lite skumt att sitta ute en kväll i slutet av oktober, men det funkade det oxå......Efter en korv på larmtorget drog vi oss hemåt och fy vad skönt det var att sova.

Vi har ju iaf ett roligt citat från kvällen "pilli pilli jollie jollie", det sas av en norrländsk klasskompis till oskar och vi vet inte riktigt vad det betyder, men i det samtalet i natt lät det ruskigt roligt =)

Nu är det söndagkväll snart och jag har försökt förstå mig på inlämningsuppgiften i beskattningsrätten och det gick väl sådär måste jag väl säga..... som tur är så är vi fler i klassen som läser den så vi ska jämföra svaren i veckan för att se om vi tänkt någorlunda lika eller inte. Tänker iaf inte lägga mer energi på det idag! Nu ska jag "slappa" och sen blir det film hos Lina ikväll.....

image33

Härligt bra vecka!

Ännu en vecka är snart förbi och måste säga att jag är mycket nöjd med veckan! Till och börja med så drog jag mig äntligen iväg till viktväktarna i tisdag (ja IGEN, jag vet) och har sedan dess räknat pointsen slaviskt och är så nöjd över min insats, dock är ju helgen kvar och där kan det ju gå åt skogen, men har massor av bonuspoints att ta till isf! Tränat har jag gjort som en tok, för nästa vecka hinner jag inte med ett enda pass =( men var iaf på skivstång igår och det är faktiskt så att man längtar tillbaka till Malin på Superjympan i Köping och Brandsta City Släckers som jobbig vadlåt, eller vad säger du Ingela?! det var tider det......
Sen så har jag fått mycket plugg gjort, en inlämningsuppgift, en dugga, beskattningsrättsövningar, läst om olika konteringsproblem samt påbörjat konteringar som ska vara klara till måndagens föreläsning! Nu är det ju bara tentan i morrn kvar samt inlämningsuppgiften i beskattningsrätten, men tror inte det ska vara nåt problem. Så helg kanske man inte ska påstå att jag kommer att ha, men nästa vecka däremot är jag "ledig" nästan hela vecka. Får hit syster på besök, ska jobba samt åka och hälsa på Katja i Stockholm så tar lite ledigt från skolan med all rätt =) Har inte så mycket att göra nästa vecka ändå för har försökt "plugga in" det redan denna vecka..... ja ibland så förvånar jag mig själv över hur duktig jag kan vara =)

Skulle ha pluggat nu tänkte jag, men känner verkligen inte för det så tog tag i tvätt och disk istället och snart (om 2 timmar) är ju oskar hemma iaf och då blir det inte mycket gjort. Kanske skulle ta och titta på ännu ett avsnitt av Gilmore Girls, har lånat första säsongen av Jossan så ska försöka göra mitt bästa för att bli beroende av även denna serie =) Har även första säsongen av Grey's som står och väntar på mig i bokhyllan, har inte följt den serien från början och när det nu var rea var det ju bara passa på..... 

image32

Årets fest.....

Ja men vilket party det blev i lördags då =) Lägenheten fylldes med folk och alkoholen flödade ganska så rejält.....Efter en härlig förfest drog vi oss mot stan där vi till slut gick in på Ernesto. Var väl inget jättedrag där men vi överlevde ändå (tror jag). Sen tyckte vi tydligen att det skulle vara efterfest oxå så vid halv 5-5 gick de sista personerna härifrån och jag, oskar och tessan somnade rätt fort =)

I går var det Bakissöndag med stort B, usch vad dåligt vi mådde! Men efter lite burger king, tårta, godis etc var vi äntligen fit for fight...eller ja lite sömn behövdes nog oxå! Nu är det dock måndag IGEN och jag måste plugga har en liten rapport på 2-3 sidor om momsredovisning som ska vara klar till föreläsningen ikväll. suck säger jag bara!


Förälskelse.....

Nu tror ni säkert att inlägget ska handla om Oskar, men icke =) Har blivit helt såld på Riesen, helt sjukt goda ju!!!! Det var Sara som på bussresan till Stockholm bjöd på några stycken och det var kärlek vid första ögonkastet, hahah nej så illa kanske det inte var, men det är inte gudomligt goda!

Uppe med tuppen som vanligt, skulle ha gått på morgonpromenad men var lite för trött för det och det värker i kroppen sedan långmedeln igår. Så nu ska det handlas, fixas inför fest och tacomiddagen sen ska vi ju på kalas oxå innan det är dags att "korka upp" första drinken =) Fick en ny likör av bror min när han kom på besök så ska försöka mig på en drink med den och min vaniljvodka som aldrig tar slut... Hoppas på att det blir bra!

image26

Polislarmet....

Hahahaha idag lyckades jag utlösa polislarmet på jobbet =) Det var dock egentligen ingenting jag gjorde, för jag tryckte faktiskt inte på knappen, men som jag sa till kollegorna "nångång ska man ju göra nåt sånt under sin anställning" =)

Nu har jag städat lägenheten lite och ska iväg och träna om en timme, sen blir det en mycket slappkväll. Måste ju ladda batterierna till morgondagen =)

image25

Nästan färdig....

Nu är jag nästan färdig med min långa "att plugga"-lista, skrev färdigt arbetet i aktiekunskapen idag och gjorde även de 15 första konteringarna i redovisningskursen. Har även hunnit med kunskapstest, dugga samt inlämningsuppgift under veckan. Nu är det bara en liten rapport på 2-3 sidor om en aktuell redovisningsfråga kvar innan denna veckas pluggande är fullbordat!  Känns mycket skönt att veta att jag hunnit med allt jag skulle utan att behöva lägga alltför mycket tid på det under helgen =)

Ja till helgen kommer Tessan på besök så efter jobbet i morrn ska jag racerstäda innan det är dags för långmedelpasset på friskis. Känner mig även duktig på träningfronten då jag redan avklarat tre träningspass och som sagt ett kvar i morrn. Alltså har jag haft en mycket bra vecka, bara helgen kvar och den kommer innehålla födelsedagskalas för Bassil, avskedsfest för Hampus samt OCkväll med brudarna! Ja känner mig nog väldigt glad just nu helt enkelt, ska bara orka upp i morrn vid 8 för att ta en snabb morgonpromenad till skolan å lämna in mitt arbete ...... Känns som att inlägget blev lite rörigt, innehållande lite allt möjligt men men vad gör det om hundra år =)

Nu ska jag snart sova lite, men ska pussa lite på min söte sambo först *ler*

image24

Sökt till nästa termin...

Nu har jag tittat igenom olika alternativ och sökt de lärosäten jag kan tänka mig om nu min kurs inte kommer att gå här i Kalmar. I första hand blev det två intressanta kurser på Mälardalens högskola, ekonomiutbildningen ligger i Eskilstuna, och i så fall flyttar jag hem till mamma och pappa för en termin. Har även sökt två utbildningar i Växjö, har ju faktiskt sovplats hos Ingela de nätter det skulle behövas och det är ju antagligen inte föreläsning varje dag. Annars blev det några utbildningar i Örebro samt Stockholm, men vill ju helst vara kvar i Kalmar så klart!! 

Familjen har lämnat staden och sambon tentapluggar i skolan, så jag har hunnit läsa de sista sidorna i Aktiekunskapskursen och tänkte nu sätta mig med inlämningsuppgiften så jag har en sak mindre att göra den kommande veckan. Känner mig nästan väldigt duktig som pluggar en söndag =)

Äntligen får jag...

Nu har jag äntligen fått klartecken att "prata öppet" om de bebisar som är på gång (tror jag nämt tidigare i bloggen att det ska komma bebisar att gosa med snart) Det är nämligen så att Oskars båda systrar är gravida och i slutet av mars och början av april förväntas de små liven att komma till världen =) Ska bli så härligt att flytta till stockholm och ha en massa små söta bebisar att träffa *hihi* Ser fram emot vemdalen med två "tjocka" systrar som ska sitta och klappa på sina magar......

Nej nu är det äntligen färdigstädat så ska bara in i duschen sen får besöket komma... Hoppas du får en trevlig helg!
image23

Framtiden i kalmar är oviss.....

Åhhhh sitter här och är så förbannad på högskolan i kalmar..... Vi har för ca 1.5 vecka sedan fått veta att de inte har någon lärare till d-nivån i ekonomistyrning (dvs sista pusselbiten för vår magisterexamen), alternativen var att de kanske skulle hinna lösa det eller så kanske ett samarbete med Växjö skulle inledas. I onsdags kväll dock fick vi ny information, det vill säga 5 dagar innan det är dags att välja, att det kanske inte blir något i kalmar alls. Detta medför att jag innan måndag måste komma på nån annan stad där jag kan tänka mig att plugga de sista 20 veckorna. Växjö ligger ju närmast ,men heltidstudier på annan ort skulle göra mig ruinerad (tågbiljetten kostar lite över 100 kr t/r) Jaha ska jag då söka mig nån annanstans så måste jag först och främst flytta från oskar, vi måste säga upp lägenheten och han måste hitta nåt mindre och billigare, jag måste hitta nån stad jag kan tänka mig och isf hitta boende där... jag säger bara jävla högskolan i kalmar!! Altnerativet att söka till västerås och flytta hem är nästan mest aktuellt, eftersom jag då slipper leta boende och lägga större delen av mitt studelån på hyra, men jag vill ju inte flytta från oskar eller sluta jobba på nordea!!!! jag blir bara så trött på allt, det värsta är nog inte att det kanske inte blir nån kurs här, utan att de inte har informerat oss i tid så man hunnit fundera över de alternativ som finns.... i lugn och ro......

Nu ska jag snart till jossan och plugga lite beskattningsrätt, sen blir det skolan, maxi, städning och så kommer ju de celebra (stavas så?) besöket.

image22

Finbesök på ingång....

Torsdag förmiddag och snart helg =) I morrnkväll är det finbesök på ingång, nämligen mamma, pappa och bror min. De har inte varit här sen i vintras/våras (iaf inte mamma och pappa) så ska bli trevligt med några dagar i deras sällskap. Oskar skriver tenta till helgen och även i början av nästa vecka så det blir inte mycket de hinner se av honom och desto mer egentid med de för min del =) Som vanligt ska pappa ut på öland för att kolla på pippfåglar och han får även med sig pontus, så mamma och jag tänkte fördriva tiden med lite shopping på stan. fast i och med shoppandet förra helgen får jag se om jag har råd å shoppa nåt denna helg, det beror på om mina 1100 kr som jag väntar på hinner komma in på kontot. 
Lördag kväll ska vi iaf ut och äta på restaurang och vi ska till Gröna Stugan, JIPPIE! Det är den bästa restaurangen här i kalmar, det är så gudomligt gott där *längtar* Annars händer det nog inte så mycket, vi ska bowla lite på lördag oxå innan middagen, men annars blir det mest en massa tjöt om allt och ingenting.

Har suttit med mitt projektarbete nu i några timmar och det börjar faktiskt arta sig, bara typ 5 sidor kvar så det känns skönt att det var ett så pass lätt ämne att skriva om. Eftermiddagen får väl ägnas åt lite plugg men sen blir det bowling med några från klassen på Harrys ikväll.  Jag kommer ju vara rena bowlingproffset när veckan är slut =)

image20image21

En paus i pluggandet....

Tyckte jag behövde en paus i allt pluggande =) Sitter här och sliter med mitt projektarbete om Kinafonder som ska lämnas in om typ 1.5 vecka. Jag är ju smart som vanligt och började inte förän idag, men måste säga att det hittills gått mycket bra har fått i hop en fjärdedel ungefär...... Jag tog ju dock inte en paus i pluggandet för att sittta här och skriva om det så....

Tänkte börja med en glädjetjut för att jag klarade nationalekonomitentan =) Känns så härligt att vara av med ännu en tenta, inte alls många kvar nu innan examen är här! Nästa sak jag är glad över att jag äntligen fått besked om ersättningen för min stulna cykel, sen att den dock bara blev 600 kr är ju en helt annan sak. Ser iaf fram emot när de kommer in på kontot =)

Självklart tänkte jag även berätta om min helg i växjö. Tågen lämnade kalmar vid 11 på lördagen och en timme senare möttes jag av en mycket bakfull Ingela vid stationen. Vi drog igenom stan iaf och slösade alldeles för mycket pengar. Jag hittade iaf skorna jag tittat på här i kalmar, hittade även världens finaste "hängselklänning" i svart...åhh blev så kär i den och självklart satt den ju perfekt! Annars blev det bara lite småinköp så som leggings, läppglans och liknande. Lunchen intogs på venezia (kanske det hette) med en mycket god pizza. Mätta och glada begav vi oss hemmåt och vid 19 började festandet. Behöver kanske inte ens berätta hur jävla full jag blev =) Men med en liten tur ute i den friska luften gick det bra att ta sig till Sivans och därinne "slå ihjäl" nån timme. Vi gick iväg på efterfest, där jag för första gången rökte vattenpipa.
Söndagen började med mycket slapp i soffan, men efter en frukost lyckades vi ta oss iväg till lantcaféet som Ingela talat så gott om. Där har de nämligen sveriges godaste kladdkaka, eller hur hon nu uttryckte det, och jag är beredd att hålla med för den var gudomlig! Mätt och trött tog jag sedan tåget tillbaka till kalmar. Alltså en mycket lyckad helg förutom när jag kände mig vilsen på växjö campus vid 03.30-tiden =)

Usch nu har jag ju inte mycket mer å skriva så jag borde gå tillbaka till pluggandet. Får väl "slänga" ihop en kontoplan så är jag iaf färdig med alla uppgifter i en av de tre kurserna jag läser.  Sen blir det iaf träning för första gången den här veckan *känner mig lat*

image11image13image14

Lagerhaus....

Jippi Lagerhaus öppnar inom kort i Kalmar =) Kanske inte brukar vara där å ofta, men en och annan rolig sak har de ju faktiskt.....kan vara lägligt att de öppnar innan det är dags att inhandla julklappar.

Har precis vaknat och ska sätta fart med packning och frukost så jag är redo för en shopping/partykväll i Växjö. Ingela sa att det skulle bli ganska så många hemma hos henne och i och med att hon inte bor så stort så kan det blir riktigt "mysigt", haha nej men det ska bli skoj att det blir mycket folk. Nu ska jag fundera på vad jag ska ha med mig,måste ju ha med mig nån form av partykläder om jag nu inte skulle hitta nåt nytt!!

Ha en trevlig lördag.... bilder och en sammanfattning av våra bravader utlovas  i början av nästa vecka!

image96
 

Växjö till helgen...

Snart helg igen och nu är det dags för mitt årliga höstbesök i Växjö hos Ingela =) Har var någon anledning blivit ett besök på höstkanten de tre senaste åren nu, men har tänkt att vi ska hinna med ännu ett besök innan mitt kårleg i Växjö går ut. Det här är ju trots allt det sista året vi bor nära varandra i och med att jag blir klar i sommar och då flyttar uppåt i landet, går det dock som planerat hamnar även Ingela i Stockholm när hon är färdig =) Men det var kanske inte det jag tänkte ägna mitt inlägg åt...... utan, jag lämnar Kalmar lördag förmiddag för att hinna göra stan i växjö innan det sen är dags för att svira om till festoutfiten och påbörja alkoholintaget. Det blir fest hos Ingela i år oxå, men detta år blir det många av hennes klasskompisar istället för de "gamla" tjejkompisarna. Ser fram emot helgen måste jag säga, jag hoppas att jag hittar nya skor eftersom de har både Din sko och Wedins i den staden, sen skulle det sitta fint med en ny partytopp oxå. Måste även komma på nåt å köpa åt "kvinnan" i försenad födelsedagspresent, hmmmmm.....

Det är ju dock två dagar kvar innan det är dags att åka och dagen ska ägnas åt att läsa beskattningsrätt samt storstäda lägenheten, finns det nåt bättre än en städad lägenhet och rena lakan i sängen?!? Ska även hinna med ett skivstångspass på friskis innan kvällen är här. I morrn blir det jobb och myskväll med pojken!
Dags för frukost sen är det bara sätta fart.....

image93

6 träningspass på 30 timmar......

Helgen har spenderats i Stockholm på Friskis & Svettis "Värdarnas helg"!  Vet inte riktigt vart jag ska börja eftersom det hänt så mycket, men tror på att en "dag för dag"-metod är bäst =)

Fredag: Började dagen med tenta, vilket inte gick så bra som jag hade hoppats. Fortsatte med packning samt fika med min "nyfunne" vän Helena =) Vid 17 var det dags att infinna sig på parkeringen utanför Friskis för att tillsammans med de andra 46 värdarna åka mot Stockholm! En lång och lite dryg resa, men som tur var hade jag och Sara både Klick och Plaza att läsa. Väl uppe på hotellet i Bromma intog vi sängarna och somnade innan vi hann lägga huvudet på kudden.

Lördag: Klockan ringde 06.45 och två förväntansfulla,men lite trötta värdar vaknade till liv. Bussen avgick mot Idrottshögskolan (GIH) vid 8 och värdarnas helg invigdes. Jag började dagen med ett Spinn/Puls pass, där varje motionär får ett pulsband så vi under passets gång kan följa vår puls. Eftersom pulsmätarna syns framme vid ledaren kan man inte sitta å "maska" sig igenom passet utan att nån annan märker det, man är dock anonym vad gäller vilken pulsmätare som är just min, men man håller ju lite koll på hur man ligger till jämfört med de andra och vill ju inte vara "sämre" så man cyklade på rätt så bra.
Nästa pass var sing'n'move, vilket var ett jympapass till livmusik, typ. En väldigt bra kör stod för musiken medan två ledare hoppade omkring på scenen! Vi motionärer skulle även i vissa låtar sjunga med samtidigt som vi jympade.
Lunchen hägrade och en snabbdusch innan det var dags för mat och hälsaföreläsning, inget att hurra för dock. Jag höll på å somna och tyckte nog inte riktigt att han sa så mycket vettigt, tyvärr! Ångrade lite att jag inte valde nåt träningspass istället. Efter föreläsningen var det dags för dagens sista pass vilket för min del var danspasset =) Ett nytt pass inom Friskis och blivit mycket uppskattat och det förstår jag för det var hur roligt som helst!!!! Längtar tills det kommer till Kalmar, om nån ledare vill utbilda sig till "dansledare" vill säga.....
Efter passens slut var det en fest med middag och uppträdande så vi skyndade oss till hotellet för att fräscha till oss och tog sedan bussen tillbaka till GIH för att inta middagen. Har fortfarande dåligt samvete för att vi åkte ifrån Micke, Nina och Forozan som med 10 minuters försening tillbaka till bussen såg "baken på den" åka ifrån dem =(. Festen var dock ingen höjdare och jag var trött som en gnu, så vi åkte tillbaka till hotellet vid 10-tiden, istället för vid 11 då sista bussturen gick hemåt.

Söndag: 06.30 ringde klockan och nu var vi mer än döda, kroppen värkte och vi var allmänt sega. Men med lite frukost i magen åkte vi mot GIH vid 8-tiden. Jag inledde även denna dag med spinning, men denna gång ett bas istället för medel. Jag trampade på som aldrig förr eftersom det var mitt sista kondotionsbaserade pass för helgen. Med mjölksyra i benen gick jag mot station där det sen var dags för ett skivstångspass. Helt underbart bra ledare och passet var mycket bättre än det som är i Kalmar. Nu var kroppen rejält genomkörd och nu väntade bara lunch och KI Yoga. var ett mycket bra val att avsluta helgen med yoga och vi var väldigt avslappnade när vi återtog våra platser längst bak i bussen. Efter en rast i Ringarum var vi hemma i Kalmar igen vid halv 9 och gud så skönt det var att få komma hem och lägga sig i soffan och sova =)

Det har iaf varit en mycket bra helg med extremt rolig och varierande träning, totalt lite drygt 6 timmars träning på 30 timmar. Är mycket glad för att jag följde med och att Friskis uppskattar vårt arbete som värdar och bjuder oss på en sån resa. (kan medela att jag och sara "räknade på det hela" och det var allt annat än billigt)
Jag hade hoppats att jag hade nån rolig bild från helgen att dela med mig av, men tror att vi snart kommer få tillgång till alla de bilder som togs under helgen.

Nu är man dock tillbaka i verkligheten, har pluggat nu på förmiddagen och ska fortsätta med inlämningsuppgiften i Aktiekunskap... sen blir det träning (roligt, va?) och mys med pojken som kommer hem efter 4 dagar i Nynäs....

Ni får helt enkelt nöja er med en bild från hotellet istället (så länge iaf).

image92

RSS 2.0