Bilder.....

Nu har jag fått de få bilder som fanns i oskar kamera så tänkte lägga ut några av de så ni får se hur vi haft det =) Hoppas få fler bilder av svärföräldrarna samt hans syskon senare.




Har startat nyårsafton med en promenad i det kalla värdet och ska väl fortsätta med dusch och styling av mig själv inför kvällens nyårsparty i metropolen Kolsva =) Har laddat upp inför singstar-tävlingen genom att spela Idolspelet, där handlar det ju dock inte om att pricka tonerna vilket det gör i singstar så får väl se ikväll om övningen gav färdighet eller inte!

Önskar er alla en trevlig och "festglad" nyårsafton och självklart ett gott nytt år! See you next year =)

Efter en vecka i fjällen.....

Hemma igen efter en vecka i fjällen. Har haft det hur bra som helst med mycket snö och skidåkning. Har haft toppenväder med runt nollgradigt nästan hela tiden. Julafton blev helt okej även om man saknar familjen och de traditioner man är van vid. Kan dock inte påstå att jag fattat att det varit jul =) Under veckan så åkte vi en del slalom och shit vad bra backar vi hade vid vemdalsskalet. Alla vi som åkte utför låg ungefär på "samma nivå" så vi tog oss an de svarta backarna med klass =) Saknar redan Skals-backen på skalsfjället!!!

Men som sagt hemma igen och igår öppnade jag mina julklappar vilka innehöll bara bra saker, hade visserligen bara önskat mig fem saker och alla de var med bland paketen så är mycket nöjd med årets skörd. Längtar nu till å åka till IKEA och inhandla de nya mattorna vi vill ha i sovrummet så det blir mysigt =) I kväll kommer mormor så ska vi ha lite "julafton" med henne och då får jag den sista julklappen vilken jag visserligen redan vet vad det är, eller jag tror jag vet iaf.

Nyårsafton närmar sig oxå och de verkar vara lite problem om vart vi ska vara, men i Kolsva blir det iaf på nåt sätt. Har ju laddat upp med baccardi Grandmelon så vad skulle kunna bli fel. Cissi har fixat singstar kvällen till ära oxå så det fram emot det riktigt mycket! Ska bara se hur vi tar oss dit och när.....

Nu ska jag in i duschen efter en promenad runt stan med Ingela, sen blir det till å tvätta alla kläder som luktar "fjällstuga" och sen hjälpa mamma med nyårshandlingen. Tyvärr har jag inga kort att dela av mig med för Oskar har kameran i Falun så får vänta tills vi kommer ner till Kalmar igen. Kan dock lägga in bilden på stugan vi bodde i som jag hittade på Skistars hemsida.

Köping i mitt hjärta....

Jaha då var man hemma hos mor och far igen då för ett 2,5 veckors långt juluppehåll från Kalmar och skolan. Åkte bil med Ingela upp i går och det är alltid lika härligt när man vid horisonten ser stadens siluett lysa. Började jullovet med ett 3 timmars långt pluggande så kom inte i säng förän vid 2 i natt, men det var det värt för nu ser bokföringen "ren och snygg" ut utan en massa korrigeringar. Började även lovet bra med en promenad runt staden, ca 9 km, i morse =) Vi skulle ha gått till badhuset för å simma och sen sola, men i denna stad öppnar de visst inte förän kl 12 så då väl skjuta fram de planera tills jag kommit tillbaka från Vemdalen. Annars har jag fått en hel del gjort idag, dock inte de pluggande jag hade tänkt mig men ändå. Har fixat den sista julkappen nu och det krävdes ett besök på banken och jag är ledsen å säga det, men Nordea i Köping de är inte så snabba. Visserligen bara två kassor och två jobbiga gamlingar i kassorna samtidigt så jag led med stackars personalen samtidigt som de kanske inte kunde sin uppgift till 100 % än så det gjorde att det tog extra lång tid. Nu är det iaf fixat och vad jag vet har jag inte fler ärenden dit detta lov =) Annars har jag hunnit med att köpa nya stövlar, fixat nyårsspriten och skumpan, besökt frissan, "fixat" referenser till mitt CV osv.

Sitter här och inväntar pannkakorna som serveras om en timme sen ska jag ta mig till systern min för att spela lite Nintendo Wii =) Måste ju passa på att utnjyttja dem och deras grejer nu när jag är hemma. I morrn skulle visst mamma ha hjälp en massa, sen måste jag hinna förbi mormor oxå å lämna julklappar och hämta sockerkakan hon bakat åt mig!
image55

Nintendo Wii hos Martina!

Nu sitter jag i denna sena timme och tänkte skriva ner ett litet inlägg innan det är dags att sussa. Dagen har gått sjukt fort och jag har varit på såå bra humör hel dagen, det kan bero på att jag visste att det vara sista dagen innan jullovet =) Alla kunder var så trevliga och julstämningen har faktiskt mer och mer krypit sig på....Känns så härligt!

Nu i kväll har jag och Jossan varit hos Martina. Jag skulle checka in deras nya lägenhet och samtidigt titta på de 6 veckor gamla kattungar som de har hemma. Jag behöver väl inte säga att de var söta =) Lägenheten var sjukt fin och mycket snyggt inredd, blev lite avis men längtar samtidigt tills den dagen då man sitter med ett fast jobb och också kan lägga lite mer pengar på soffa, bord och annat snyggt till hemmet! Vi käkade iaf lite kladdkaka och spelade lite Wii innan det var dags för oss att gå hemåt å packa...... Nu är det nästan färdigpackat och jag har lagt över lite rolig och bra musik på mp3spelaren så tror jag är redo att möta köping nu! Åhhh vill vara hemma nu, en drygt 5 timmars bilresa lockar inte just nu!

Nu ska jag snart ta mig till sängs, ska upp vid 06.20 för att släppa in Bassil (hunden) som ska få vara här under förmiddagen medan Lina jobbar......Go'natt på er all där ute i vårt avlånga land!

image54

Lite glädje!

Ja lite glädje har det allt tillförts i mitt liv trots all stress inför bokslut, hemresa och så vidare. Idag fick jag nämligen anställningskontrakten för nästkommande år och det var en löneförhöjning igen =) Ytterligare 5 kronor i timmen så totalt 115 kronor (plus semesterersättningen) blir det nästa år. Det är ju inte jättmycket egentligen, men tänker man på att jag sedan jag anställdes i april 2005 har ökat från 90 till 115 kronor i timmen så är det inte så dumt trots allt =)
Ytterligare lite glädje är ju att sista föreläsning är gjord och jag numer har så kallat jullov =) Jag har suttit med lite plugg nu en timme för att underlätta för det jag måste göra onsdag och torsdag. Jag hoppas det ska gå vägen nu, det är mest tid som går åt att fixa alla bilagor  och jag lovar det tar mer tid än man kan tänka sig.
Nu ska jag snart gå och sova, ensam i vår stora säng eftersom Oskar redan åkt hem på jullov =( Kommer dock somna fort efter en dag på både jobbet och i skolan så det ska nog gå bra ändå. I morrn blir det till å jobba, hälsa på Martina och sen kanske jag ska packa...Lite hinner jag som tur är på onsdag förmiddag innan tåget går mot växjö.=)
 
"Hejdå macken vi ses i morrn"

image53


Finding Nemo!

I går hade jag och Oskar en liten filmkväll, vi såg "Finding Nemo" =) Den filmen är ju så bra och det som gör det ännu bättre är att det är USA för mig eftersom mina barn tittade på den filmen ofta! Saknar de visserligen lite mer nu, men det är härligt det oxå. Det är såna stunder man verkligen tänker tillbaka på allt roligt man upplevde där borta och hur underbar familjen jag bodde hos verkligen var/är. Skulle nästan kunna råna en bank bara för att få pengar att kunna åka dit *skratt* Nej, men skämt å sido så vill jag sååååå gärna åka dit nu, har ju inte sett dem sen augusti 2004 och det är alldeles för lång tid sedan.

Det var även alldeles förlång tid sedan jag bloggade sist och det beror på tidsbrist....har haft häcken full både dag- och kvällstid hela veckan och även måndag och tisdag kommande vecka är fullbokade innan det äntligen är dags att på onsdag åka hemåt till Köping. Kan inte riktigt fatta att det är julafton om en vecka bara, tyckte ju nyss höstterminen drog igång  =) Det är dock en del plugg kvar innan det kan kallas jullov, men ska ändå bli sååå skönt att komma hemåt.

Snart är det dags för julklappsbyte med "brudarna" och därtill en massa go'saker. Jag hoppas hinna med ett blogginlägg till innan vi drar till Vemdalen på lördag.....men om jag inte hinner så önskar jag er all en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR!!

image52



TV-kvällar hos Lina...

Ja TV-kvällar hos Lina har det blivit två gånger denna vecka, den obligatoriska onsdagen med Bonde söker... sen var vi även där igår för att påbörja vår nya tradition vilken är att titta på Morden i Midsummer =)  Det är allt en bra serie, men det kändes lite som att det var sommar eftersom det brukar gå på tisdagkvällar efter Allsång på skansen. I onsdags körde vi även lite Guitar Hero, det var svårt men ack så roligt.... får se om man nånsin kan avancera sig till å spela med fler än tre färger!

Nu är det "tidig"morgon och jag gör inte så mycket...dagen ska ägnas åt att städa lägenheten men vet inte om jag orkar börja redan nu. Till kl.16 måste den vara färdigstädad iaf för då kommer vår nattgäst Bassil (Linas hund) och kan tänka mig att det inte är det lättaste att försöka dammsuga och torka golven om man har en hund i huset =) Nu ska jag nog sätta mig och titta på ännu ett avsnitt av Grey's Anatomi, har precis beställt säsong 2 =) Så får se till å bli klar med 1an snart...... Ha en trevlig helg för det tänker jag ha!!!

image51

Trött på det här!

Usch vad trött jag är på skolan nu! Det är väl så det ska vara när "jullovet" närmar sig, men hade varit skönt att ha lite ork kvar den sista veckan iaf. Som tur är har iaf jag och Hanna varit duktiga idag och skrivit färdigt ett grupparbete som ska lämnas in i morrn, vi har även kommit fram till att en "dejt" på ett fik vid 15 på söndag är behövligt för att diskutera redovisningen samt hur vi ligger till gällande bokslutet. Vi är en grupp på fyra, men vi kan aldrig träffas samtidigt så det är mest jag och hanna som haft kontakt och träffats nu på senaste. Ska bli intressant å se vad de andra har gjort/inte gjort....
Det är iaf bara 1.5 vecka kvar tills jag tänkte och hoppas kunna vara klar med mitt bokslut så att jag under "jullovet" bara behöver ta fram alla rapporter och bilagor som ska fram, samt förbereda presentationen. Får se hur realistisk min plan är dock... Planen att skriva tenta i internationell ekonomi i morrn funkade inte alls så bra..har inte varit på en enda föreläsning och har framför allt inte plugga nåt så får se när det blir till och skriva den *skäms josefine* Precis som vid den här tiden förra året så har det blivit mycket jobb och detta året har jag ju även haft två till kurser att läsa så tiden har inte räckt till och orken har verkligen inte funnits =)

Nu är det snart helg igen, bara fredagen kvar och då ska det städas, pluggas samt hundvaktas. Annars blir det sminkning på Make Up Store och julsittning på lördag *längtar* Måste bara hitta ett linne att ha under min klänning. Julbord är ju bara för gott och för mysigt........ Längtar hem massor oxå, tur att det bara är 13 dagar kvar tills jag är i Köping och 16 dagar kvar till Vemdalen =)
image50

RSS 2.0