En ny vecka gror....

Snart är det måndag igen och det är dags för en ny arbetsvecka. Måste säga att denna helg har varit otroligt lång och tråkig. Har fått en hel del gjort av de jag var tvungen att fixa, men har inte på långa vägar pluggat så mycket som jag borde. Jag fattar inte hur jag kan ha så dålig självdisiplin, måste vara för att jag efter många veckor med uppsats-slit är trött på att "plugga". Ska i alla fall inte skriva provet förän senare delen av veckan och jag känner att jag har koll på väldigt mycket ändå, eller åtmistonde när jag läser boken så tycker jag det.

Nästa vecka är fullbokad av roliga saker, först så kommer mamma på visit måndag kväll till onsdag förmiddag. Hon ska ju visserligen utföra en del arbete, men på kvällstid så slipper jag vara ensam =) På onsdag ska jag på fotboll, hör och häpna! Djurgården spelar och Ingela och hennes värdfamilj från USA ska dit och vad gör man inte för att få träffa dem =) Helgen är oxå fullbokad, då Cissi med flera kommer till stan, eller vi hoppas att busstrejken är över så att de kan komma. Kommer de så blir det Gröna Lund och sommarkrysset med Gry på lördag, längtar! Men som tidigare nämnt är det busstrejk på gång och SAMTLIGA bussar i Stockholm berörs, vilket betyder att jag kommer bli tvungen att cykla till närmsta Saltsjöbanestation på mornarna för att kunna komma till jobbet *suck*. Det är på tisdag som den planeras börja och jag hoppas innerliget att de kan lösa tvisten FORT! 

Nästa vecka är det ju redan juli och födelsedagsfest, födelsedag samt firande med släkten närmar sig =) Fick även veta här om dagen att mamma, pappa och Tilda antagligen kommer upp på besök i slutet av juli. Vi ska i så fall på teater ute på Fjäderholmarna, gå på Grönan samt måla/tapetsera om hallen i lägenheten. Tror inte att det blir renovering av fler rum i och med att vi trots allt bara ska bo här i max ett år, känns lite onödigt att lägga pengar på. Vi får sikta in oss på att hitta vårt drömboende till dess och göra om i den så den blir superfin istället =)

Nu måste jag snygga till i lyan så att det ser acceptabelt ut när mamma kommer, ska även se till å få lite pluggande gjort. Nån som vet om det är nån bra film på tv ikväll förresten?!?


Motgång!?!

Åhhh vad sur jag är! Ska skriva en certifiering på jobbet i morrn och är totalt oförberedd och min plan att göra de diagnostiska testen några gånger under kvällen gick helt åt skogen. Sidan med testen fungerar tydligen inte som den ska, då den hänger sig heeeeela tiden *suck*. Jag har suttit i över två timmar nu utan att ha kunnat fullfölja något av testen. Vet till 100 % att det blir till å göra om certifieringen nu när jag inte ens kunde göra testen. Har inte kunnat koncentrera mig på å plugga då det är så mycket som hänt i mitt liv. Saknar Oskar gör jag oxå så jag håller på å dör, dessa resterande 6,5 veckorna kommer blir jobbiga =( Har i alla fall turen att få besök av mamma några dagar nästa vecka, kan behöva lite omtanke och kärlek, men framförallt sällskap. 

Nu ska jag nog sätta mig och sura i soffan och hoppas jag vaknar på bättre humör i morrn! Hatar å vara sur.......  


En sköööön helg....

Sitter återigen i vår lägenhet i Saltsjö-Boo efter att ha spenderat tre sköna dagar på Åland med familjen. Efter en mycket lång torsdag kom jag äntligen fram till de andra som åkt över till ön tidigare under dagen. Vi firade midsommar med den traditionella maten och alkoholen. Vi passade även på att se oss omkring då vi tog några promenader. I övrigt gjorde vi inte mycket mer än å sola, spela kort, sova middag och äta massa gott. Är lagom utvilad (hoppas jag) inför kommande arbetsvecka. Jag har dock bara en fyra dagarnsvecka även denna vecka, då jag på onsdag är "ledig" för att plugga till min certifiering som ska skriva på fredag *hjälp*. 

Måste bara berätta om mitt lilla misstag jag just gjort....har varit i tvättstugan och efter att jag startat två maskiner ska jag gå hemåt igen. Jag skulle ta både hemnyckeln och tvättstugenyckeln å gissa vart tvättstugenyckeln är, rätt gissat: i en av tvättmaskinerna! Skrev iaf en lapp till den som tvättade innan mig och hoppas att han/hon inte låser för då kommer jag inte åt min tvätt =) Har satt larm på mobilen så jag inte ska glömma att gå ner i lagom tid till dennes torktumlartid är slut. Håll tummarna för att det är någon vänlig skäl som inte låser......


All the good things....

Vilken bra start på veckan jag haft då! I går hade jag en toppendag på jobbet där jag sålde många bra produkter som bidrog med ganska mycket till vår tävling vi har denna vecka. Idag började dagen med att vi fick en sommarpresent på jobbet, vilken bestod av en flaska vin, en pocketbok, en paket kex, en vitlöksost samt en mögelost. Nästa bra grej som hänt skedde när jag kom hem, vi hade nämligen fått betyg på vår uppsats och vi fick VG 9 (högsta betyg) Jag kan fortfarande inte fatta att vår uppsats var sååå bra så att den var värd det högsta betyget samt stipendie. Vi satt ju visserligen och kämpade på varje dag från 8-16 så det är väldigt skönt att vi fått "lön" för mödan =) Nu kan det väl nästan inte hända fler bra saker idag?!?

Har även pratat med Ingela idag och nu ska hon anmäla oss till Tjejmilen, detta gör att jag verkligen måste komma igång med tränandet då jag nu legat på latsidan i tre veckor =( Det är nästan så jag skäms, men det är så himla mycket annat att stå i på jobbet så hinner knappt andas. Ska skriva första certifieringen, placeringsrådgivning, nästa vecka och efter det är det dags för försäkringscertifieringen. Det blir visst en hel del pluggande denna sommar.

Nu ska jag se om jag orkar ta tag i disken, sen får det blir lite läsning framför tvn tror jag. Vet inte om jag hinner skriva nåt mer inlägg så passar på att önska er alla en Glad Midsommar!


Helg i Saltjö-Boo

Snart är min första helg som arbetande kvinna över. Har hunnit med en himla massa och ännu är inte helgen slut. Fredagen bjöd på vår traditionella "Innan oskar åker ut på sjön"-middag. Denna gången avnjöts den på Medelhavspärlan i Hammarby Sjöstad, vilka tyvärr inte kunde erbjuda någon service. Maten var som tur var god, men väntan mellan rätterna samt på att få betala sänkte vårt humör lite. Efter en efterlängtad sovmorgon på lördagen kom Hanna och Stefan förbi med lille Simon. Vi fick låna bilen för att storhandla innan vi alla skulle åka ut till Nynäs på hejdå-middag för Oskar. Den kvällen bjöd på räkfrossa och chokladtårta =) Efter Sveriges match åkte vi tillbaka till Saltsjö-Boo och det kändes overkligt att kunna åka till Nynäs bara sådär över dagen. Idag har vi varit å shoppat på Forum Nacka, blev inte så mycket roligt dock. Hämtade även paketet från Ellos så nu har vi äntligen gardiner i sovrummet. Ska fortsätta dagen med att fixa hyllpappret i köksskåpen så vi kan plocka upp allt porslin och slippa leva med få tallrikar och glas =) 

I morrn åker Oskar ut på de sju haven (läs: Östersjön) så från och med då är jag gräsänka. Kommer dock vara sysselsatt av allt som ska pluggas, både i jobbet och på sidan av. Lite roligt ska jag dock hinna med oxå. Åker ju till Åland på torsdag för att fira midsommar med familjen, det ser jag fram emot!   


Första arbetsdagarna!

Nu är mina två första arbetsdagar avklarade. Hittiills har det gått jättebra och arbetskamraterna verkar bra. Visst är det lite nytt att lära sig, men det handlar mest om rutiner vid pappersarbete och likande. Det känns väldigt skönt att redan kunna systemen och det verkar även arbetskamraterna tycka =) I morrn kommer chefen tillbaka från semestern så ska få träffa henne för första gången, som anställd på detta kontor, och kan tänka mig att det blir lite "möten" med henne då. I morrn jobbar jag även min första kväll, vilket innebär att jag slutar vid 18.45. Tycker förövrigt att pedlandet går mycket bra och dagarna flyter på väldigt bra. Känner på mig att jag kommer vara skapligt slut när fredagen väl kommer, men det hör väl arbetslivet till =) 

Nu ska jag titta på fotbollen, och ja ni läste rätt. Oskar ska titta på matchen och alla på kontoret verkar fotbollsintreserade så vad har jag för val =) Har i alla fall köpt chips och dip så jag överlever!

Magistercermonin!

Nu är jag på plats i vår nya lägenhet och har några minuter över för att blogga. Som ni alla förstår av rubriken ska jag skriva om vilken underbart bra dag det var i torsdag, då vi hade vår avslutningscermoni i Kalmar Domkyrka. Dagen började stressigt hos Tessan, där jag skulle locka håret, äta frukost, klä på mig samt packa innan kl 8.45. Hann precis och lite småstressad begav jag mig till kyrkan för att träffa klassen. Cermonin var bra och den gick ganska fort tyckte jag trots att det var 92 studenter som enskilt skulle diplomeras. Sista punkten på programmet var stipendieutdelning för den eller de bästa D-uppsatserna i varje klass. Studenterna är helt ovetande om vilka som är det lyckliga och som det visade sig hade tydligen jag, Jossan och Erik gjort ett jäkla bra jobb då vår uppsats belönades med 15 000 kronor. Ni kanske förstår hur chockade och glada vi blev, dels för att uppsatsen tydligen var så pass bra, men även för att vi fick 5000 kronor var bara sådär =) Dagen fortsatte med fotografering, lunch och sen avslutningscermoni för Oskar. Vid tretiden var det äntligen dags att lämna Kalmar för att fira hemma i Köping med familj och släkt. Det blev inte så mycket presenter dock utan de kommer i samband med min 25-årsdag, som äger rum om en och en halv månad. Fick dock inflyttningspresent av mamma, pappa och Pontus....en SodaStream =)

Idag är sista dagen i "friheten", för i morrn börjar allvaret i form av jobb. Är nog ganska nervös och spänd inför morgondagen, men det är klart att det kommer gå bra. Det är ju dock inte bara jobbet som blir nytt utan ska ju "lära" mig kollektivtrafiken och vilken buss som är bäst för att komma till jobbet i rätt tid, det är ju en hel vetskap bara det! Ska i alla fall ta vara på den här dagen genom att packa upp flyttkartonger, städa, handla och annat roligt =) Längtar så tills vi fått ordning här hemma så det slipper se ut som ett mindre bomdnedslag. Nej nu kanske jag ska ta och sätta fart så det blir någonting gjort. Ha en härligt söndag i solskenet vart ni än befinner er i landet/världen!

Till sist lägger jag ut lite bilder från cermonin....


Skatteåterbäring!

Enligt Skatteverket kommer skatten denna vecka =) Är man glad eller är man glad, då jag just nu är urfattig efter flytt. Ska inhandla lite nödvändigheter till lägenheten, såsom bland annat rullgardiner.

Ikväll väntas en middag i glada vänners lag och i morrn är det den sista skoldagen förevigt! Självklart ska det firas, en klassfest med lite god mat och dryck blir det i Jossans "källare". Det börjar lite smått gå upp för mig att det är slut om tre dagar.... efter informationen om cermonin som vi hade i morse förstod jag att detta är "once in a lifetime" och att det är slut på pluggandet för resten av livet, förhoppningsvis! Nu vill jag bara att det ska vara torsdag så jag får klä upp mig och få detta överstökat.

Haha kom just på att mitt förra inlägg inte alls var mitt sista från Kalmartiden..men men så kan det gå när man har lite tid att fördriva!


Sambo med Tessan!

Flytten är avklarad och bara 3 dagar kvar till examen!

Sitter hemma hos Tessan och ska försöka mig på ett litet blogginlägg tänkte jag. Jag är numera sambo med henne här nere i Kalmar, fram till torsdag. Flyttlasset till Stockholm i lördags gick jättebra och det kändes sååå skönt att äntligen vara där och lägenheten är hur mysig som helst. Ni kan ju ana hur tråkigt det kändes att behöva åka till Kalmar i går eftermiddag?!? Vill ju packa upp och fixa i lägenheten!!! Som tur är har jag Oskar på plats som kan börja skruva ihop hyllor osv.

Måndag morgon är det ju igen och idag väntas infomöte om cermonin på torsdag samt lite arbete inför morgondagens opponering. Kan inte riktigt fatta att vi i morgon vid klockan 16-17 är färdiga med skolan! Orkar inte skriva mer nu, ska snart sätta mig på cykeln och ta mig till skolan! Nu blir det inte fler inlägg från Kalmartiden, får ta tag i det igen när jag installerat mig i det "nya livet".

RSS 2.0