Uppdatering, tack!

På begäran av min kära vän Ingela kommer här en uppdatering av sista veckans bravader. Började i fredags då Ingela anlände till den kungliga huvudstaden. Vi började med en snabb runda på stan (systemet bla.) för att sedan bege oss mot Hard Rock Café där varsin Strawberry margarita skulle drickas. Lördagen var vigd åt skärgården och vi hittade ett jättebra bad ute på Ingarö där vi solade, badade och drack rosévin hela dagen. Lagom trötta och solbrända gjorde vi oss redo för ett utekväll på stan. Träffade några kompisar från Kosresan och kvällen var underbart rolig. Efter att ha efterfestat till åtta på morgonen och sovit i cirka fyra timmar åkte vi ut mot Ingarö igen. Denna gång var mamma och pappa med eftersom de skulle ha lite semester hos mig i några dagar. Bildbevis från helgen ses på areyouhappy.webblogg.se, då Ingela var mer flitig med kameran än jag.

En ny vecka var inledd och familjen (jag, mamma, pappa och Tilda) åkte ut i skärgården med en så kallad middagsbåt för att avnjuta en trerättersmiddag och fin utsikt. Gröna Lund var det dags för i tisdagskväll och det var en mycket nöjd och glad familj som gick därifrån vid 10-tiden med 5 kg choklad =) Vi delade upp den lite så har 1,5kg daim hemma samt några 100 grams chokladkakor, jag kommer spy på choklad har jag en känsla av! I går förmiddag åkte de dock hem och jag var en nymålad hall rikare samt några timmars sömn fattigare.

Inte ens igår kväll fick jag vara hemma och sova =) Det var nämligen dags för mig, Lina och Katja att gå å se filmen "Mamma Mia". Filmen var väldigt bra och supermysig, längtar ännu mer efter Oskar nu (om det nu är möjligt). Idag har jag dock fått vara hemma efter jobbet och det är så skönt å bara sitta här utan "måsten". Jag hade tänkt gå ut och gå en sväng, men så kom de mörka molnen samt de hårda vindarna och det är inte så roligt att bli blöt under promenden så jag stannade hemma istället.

I morrn bär det av igen och denna gång är det till Vallentuna som resan går. Ska hälsa på moster med familj i deras "nya" hus. Ja okej det är inte nytt för de har bott där ett år, men jag har ju aldrig varit där! Hoppas på lite sol och värme på lördag så vi kan åka nånstans å sola och bada. Först ska jag ju dock besöka optikern eftersom det är dags för nya linser.
Orkar verkligen inte skriva mer nu för jag borde gå och packa väskan samt lägga mig å halvsova i soffan =) Hoppas att du är nöjd med uppdateringen Ingela...... See you later alligator!



Lön + Helg = Underbart

Om det undgått någon så kan jag informera om att det är lön i morrn =) Hade tur att den 27e ligger på en söndag denna månad så jag får pengar redan i morrn. Denna månad får jag min första hela lön och så till på köpet 2000 kronor extra för de felaktiga avdragen som gjorts för för rikskupongerna. Ni kanske förstår att jag njuter av att vara en hårtarbetande kvinna förfullt. Dock sa min arbetskamrat Ida nåt väldigt sant vid förra löneutbetalningen: "Lön var roligt så länge man bodde hemma. Nu försvinner den lika fort som man fått den, på grund av alla räkningar". Jag håller med denna visa kvinna, för mer än hälften försvinner på en gång i form av räkningar, matpengar, linser och allt annat tråkigt som ska betalas denna månad *suck* Tur är ju att jag inte lever på CSN längre, för då hade jag gått feting back =)

Kvällen har ägnats åt att städa, tvätta samt diska... men shit vad fint det är här hemma nu!! Är nu redo för helgens besök =) Imorrn kväll ska vi ut och käka nånstans i stan, ska bli supergott! Nu ska jag snart sova så att det blir fredag nångång....




Det är mycket nu.....

Mycket som hänt och mycket som ska hända känns det som. Helgen som varit spenderades i Köping för det var ju dags för släkten att fira min stora dag. Som de flesta redan vet fick jag mig min efterlängtade cykel och så en massa annat smått och gott. Är väldigt nöjd med årets födelsedagsfiranden, även om jag nu "längtar" efter att min cykel ska komma hit!

Arbetar på för fullt och på kvällarna ser jag till å gå ut och gå min nyhittade runda här i Saltsjö-boo. Idag blev det dock ingen promenad för kvällen ägnades åt att städa, städa och åter städa. Ska kanske snarare kalla det plocka upp flyttkartonger, göra "fint" i varje rum samt sortera och kasta lite skräp som varit liggande. Jag har ju till och med burit ner alla de där sakerna som jag skulle tagit ner i källaren för veckor sedan. Som ni kanske förstår känner jag mig väldigt duktig över vad jag åstadkommit, men det händer just nu av en anledning....Ingela kommer på besök till helgen! Som jag tror jag tidigare nämnt älskar jag när nån ska komma på besök så att sånt här blir gjort, nu är det inte mycket kvar att fixa innan lägenheten ser normal ut. Ser verkligen fram emot helgen, speciellt eftersom jag hört att det utlovas riktigt fint väder och jag och Ingela har funderingarna på att ta en lördag i skärgården med sol och bad =) Självklart blir det även lite festligheter och har hört från många på jobbet att Eken rekommenderas så det kanske blir dit vi styr vår kosa.

I övrigt så får jag besök av mamma, pappa och syster söndag-onsdag, de ska måla om vår hall samtidigt som vi ska passa på att umgås efter jag slutat jobba. Det ska bli middag på nån skärgårdsbåt på måndagkväll sen hade vi planerna på att gå på Grönan på tisdag, men kanske ska se om de vill gå på allsång istället?!? Nåt roligt ska vi nog kunna hitta på i alla fall......

Ytterligare en sak att delge er är att det är mindre än tre veckor tills prinsen kommer hem... Ja ni förstår nog att prinsen är Oskar =) Jag fattar inte hur tiden kan ha gått så fort, samtidigt som folk säger att "tiden går fort när man har roligt". Roligt är ju något jag har på såväl jobbet som under helgerna, då jag oftast är fullbokad av roligheter, så det kanske inte är så konstigt trots allt. Vi, Oskar och jag, har pratat lite om semester och det kan hända att jag äntligen ska få åka till Gotland, men det är väldigt preliminärt än så länge då jag inte fått ledigt än och vi inte vet om Oskar är kvar på landbacken då.

Vilket långt inlägg det blev idag då.... har ju hur mycket tid som helst över känns det som eftersom SVT beslutade sig att visa DN-galan istället för Morden i Midsummer, har ni hört nåt så fräckt =) Nu ska jag i alla fall fixa mina naglar, sen får jag se om det kanske blir några minuter av tv-tittande. Avslutar med en bild på hojjen =)


Grekiskafton



Efter jobbet idag var vi några som bestämt oss för att invadera den Grekiska kolgrillsbaren som ligger några meter bort från jobbet. Tyävrr kunde inte alla följa med, men vi som var där hade mycket trevligt ändå. Har förresten "hittat" en arbetskamrat som bor i närheten av mig så fick sällskap på bussen =) Hoppas att hon kan dra med mig på några fler promenader i veckan än vad jag nu lyckats åstadkomma, hon verka iaf vara ute och gå mycket. Har nog inte mycket mer å säga idag än att jag längtar till helgen!


Vilket barty det blev =)

Behöver nog bara sammanfatta lördagens fest med ett ord, underbar! Det blev verkligen en lyckad fest med mycket trevligt folk, en (enligt mig och katja) rolig frågesport, mycket dansande och massa alkohol. Hela helgen var förövrigt underbar då det var jättekul att äntligen återse mina kalmarvänner. Det var som om vi aldrig splittrats och jag längtar redan till nästa gång vi ses. Vi har bokat in minst ett möte under hösten och det är Jossans inflyttningsfest, eftersom hon sagt ett preliminärt datum redan nu hoppas jag att alla kan komma. Tror dock att det kommer bli fler möten..... en helg i Stockholm samt nån i Kalmar ska vi kunna få till. Om vi återgår till helgens fest så tänkte jag tillägga att jag vill tacka alla för de fina presenterna jag fick. Jag är så nöjd med vinglasen, biobiljetten, smyckena, klockan och självklart vinflaskorna =) Lägger in några av de bilder jag har från helgen, dock tog jag inte så många =(

Åter en jobbvecka är igång och det känns som om det snart är helg igen. Dagarna går så sjukligt fort att jag i detta tempo snart kommer vara pensionär =) Nu är det ju bara onsdag, torsdag samt fredag kvar innan det är dags att åka hemåt igen. Nej, nu måste jag ta en dusch, har äntligen fått arslet ur vagnen och gått en promenad här i mitt nya område. Hittade en bra runda som tar lika lång tid som långa rundan i Köping, hoppas dock kunna hitta nån lite kortare runda som jag kan ta de dagar jag kommer hem senare från jobbet. Glöm nu inte bort att det är Morden i Midsummer ikväll kl 21 =)


En vecka kvar!

Födelsedagen närmar sig med stormsteg! Jag och Claudia, en på jobbet som fyller år dagen efter mig, påminner ständigt varandra om att det minsann är dags att bli gamla nästa vecka. Ja det börjar faktiskt kännas mer eller mindre som att det är nu man blir gammal. Jag kan ju inte längre skylla på att jag är student, vilket i mina ögon låter ovuxet, utan nu måste jag inse faktum att jag är en så kallad vuxen. Ser dock fram emot födelsedag och allt firande som det medför. Jag börjar ju lite smått redan på lördag, för om det är någon som missat det så har jag och Katja 50-årsfest i Köping då. Det bästa med helgen är dock inte att det ska firas födelsedag, utan att jag ska få träffa mina kära vänner från Kalmar och Köping. Fortsätter mitt firande lördagen efter då det är dags för släkten att uppvakta mig, så nu blir det till å besöka den kära hemstaden Köping två helger i rad.

Nog pratat om allt födelsedagsfirande. Jag tror jag har packat allt jag behöver, allas presenter, tvätten jag måste se till att tvätta under helgen och så vidare. Nu kvarstår nog bara att diska, vattna blommorna och sen avnjuta en natts sömn innan det äntligen är fredag igen. Jag kan inte fatta vart veckorna tar vägen, de bara rusar förbi. Innan jag vet ordet av kommer det vara höst och dags att ta på sig de mysiga koftorna och stövlarna =) Nej, först ska vi avnjuta den sommar som jag snart tror kommer till Sverige.

Tänkte bara till sist bara berätta hur lycklig jag känner mig....... trivs sååå himla bra på jobbet, lägenheten börjar se ut som ett hem och saknaden av Oskar håller sig ganska bra i schakt. Tror inte att nån av mina arbetskamrater hittat hit än, men passar ändå på att tillägna de en kram för att de är så himla snälla, trevliga och alltid hjälpsamma! Ha nu en trevlig helg och ta det inte lugnt, för det ska inte jag =)




Bönderna i storstan!

Kom nyss hem från stan där jag lämnade av två "vilsna" själar vid namn Cissi och Johanna. Bönderna, som det kallade sig, har varit på semester i Stockholm över helgen. Hämatade upp de vid centralen efter jobbet i fredags eftermiddag sen spenderade vi fredagskvällen här hemma med lite pizza och godis.  Lördagen var dock den dagen vi alla såg fram emot, för det var då vårt besök till Gröna Lund skulle äga rum. Vi åkte in till stan på eftermiddagen och vid fyratiden entrade vi nöjesparken. Åka karuseller stod på schemat för min och Johannas del och för Cissi räckte det med lite sockervadd =) Ingen av oss hade varit på grönan på några år och både berg-o-dalbanan och katapulten var bra mycket värre än vi båda kunde minnas, men fan vad roligt vi hade! Som ni kanske vet sänds Sommarkrysset med Gry Forsell på lördagar från grönan, så vi ställde oss vid scenen och spanade in kändisar. Cissi som höll räkningen kom fram till att vi hade sett tio stycken när dagen var slut. Vi kom dock inte med i TV då vi uppenbarligen stod på fel sida av scenen =( Glada var vi dock ändå för vi hade ju haft en helt underbar dag.

Tackar de båda för besöket och för att de förgyllde min helg. Nu längtar jag dock till nästa, då det är födelsedagsfest som är på gång. Jag och Katja ska planera det sista på onsdag och sen på lördag så kör vi!!! Nu ska jag snart ner till tvättstugan så passar på att avsluta inlägget med helgens bästa kommentar från Cissis sida: "Är det där ett fotbad?" då hon står och tittar på vår scanner =) 



RSS 2.0