Trevlig valborg!

Åhhh vilken bra dag det blev! Först fick vi beskedet att Hanna och Stefans lille pojk äntligen kommit till världen, efter ungefär en veckas övertid. Sen var det bara halvdag med uppsatsen, vilket var väldigt skönt. Sist, men inte minst fick vi veta att vi får flytta till lägenheten jag skrev om i föregende inlägg. Den 15 maj är det inflytt, eller ja lasset från Kalmar går den sista maj. En trea på 69 kvm och uteplats är vad som väntar oss när vi ska ta vårt pick och pack å flyttar till stostaden! Kan ju inte bli bättre, allt har äntligen fallit på plats så att säga. Bara till å skriva kontrakt kvar och det måste tydligen göras på kontoret, vilket gör att jag måste avsäga mig jobb på fredag nästa vecka för att bege mig mot Stockholm (IGEN!). Ett jävla farande på mig nu på senaste tiden tycker jag!!

Just det ja ännu en sak är ju "fixat" och det är årets midsommarfirande, en stuga är bokad på Åland för mig, mamma, pappa, Tilda, mormor och Pontus =) Har inte firat midsommar med min familj på hur länge sen som helst.....nångång på högstadiet sist tror jag.

Oskar är iväg och hämtar bilen nu så om ca 15 minuter drar vi till Nynäs för en välförtjänt långhelg. Hoppas verkligen på fint väder så man kan vara ute mycket och även få lite färg =) Trevlig valborg till er alla. 

image112


Lägenhet!

Det verkar som vi fått lägenhet =) Ska faxa över de dokument som hyresvärden kräver i morgonbitti och eftersom vi har köplats nummer ett och uppfyller de krav som finns antar jag att lägenheten är vår! Det är ett korttidskontrakt fram till sista november och därefter en månads förlängning i taget. Känns riktigt skönt om det här nu skulle lösa sig. Lägenheten ligger förresten i Nacka/Saltsjö-boo och det tar bara 20 minuter till slussen med buss. Pluspoäng är ju att den ligger väldigt nära vatten =) Skulle bli en mycket bra vecka om det visade sig att detta går hamn!

Nu ska jag iväg till Friskis så hinner inte skriva så mycket mer, har förresten bara halvdag med uppsatsen i morrn sen är det lååååånghelg =) I really like...... ha en underbart bra eftermiddag, för det har jag haft ute i solen!

image111

Inflyttningfest!

Igår var det äntligen dags för den efterlängtade inflyttningsfesten hos Tessan. Vi var ett tappert gäng på 5 personer som drack lite alkohol, åt lite snittar/chips och snackade en massa skit =) Var väldigt mycket Stockholm och Gambia prat måste jag ju säga. Vid 12-tiden tog vi en taxi ner till kåren där vi sen spenderade de 2 timmarna som var kvar innan de stängde. Träffade en del roligt folk, men det är bara inse att kåren är alltid kåren och så jätteroligt är det faktiskt inte. Tur var ju att jag hade bra sällskap iaf, Tack Tessan  =)

Söndagmorgon och solen lyser idag med sin frånvaro tyvärr. Det enda "uppdraget" jag ska utföra idag är att handla, alltså inget ansträngade. Ska väl leta lite lägenheter oxå i hopp om att vårt drömboende ska dyka upp! Tror vi får besked på en lägenhet på måndag och eftersom det verkade vara få som hade kollat på den kan man ju hoppas att vi har en chans att få den. En mycket stor 3a i sköndal är det, väldigt bra att ha för att kunna byta till sig någon annan, närmare stan, i framtiden. Nu skiter jag visserligen i vad vi får för lägenhet bara vi får nåt! Det är ju lättare å leta på plats och det skulle vara skönt att slippa magasinera möblerna över sommaren.

image110

Jag blir tokig!

Tror jag tar det här med att inte hitta en lägenhet i Stockholm på lite för stort allvar, för jag blir tokig snart om vi inte hittar nån. Det känns så jobbigt att inte ha nånstans att bo =( Har iaf tackat ja till två lägenheter i går så nu är det bara vänta och se om vi får nån av de...Vill helst ha den i Stureby där vi har köplats fem, men ska ju inte hoppas för mycket! Har två visningar till att gå på inom den kommande veckan. Varför skulle man välja att flytta till den stad där det är såååå svårt att få boende! Hittar vi inget innan sommaren tror jag att det blir nån "övernattningslägenhet" under sommaren i väntan på nåt bättre, för fick höra i går att det är mycket lättare att få boende under sommaren. Behöver ju inget stort då Oskar ändå kommer vara på sjön och kan ju lika gärna ha våra möbler i nåt förråd så länge, så en studentlägenhet eller vad som blir nog bra isf! Har ju alltid Köping att fly till på helgerna om lägenheten skulle kännas liten =)

Känner att mitt humör ,som tidigare var så bra, är på väg neråt.... Hade tänkt gå till Friskis vid 20, men hur sugen är jag egentligen på det?!? Ska ju dit i morrn =) Kanske ska köpa mig lite godis och titta på Gilmore Girls istället, Oskar är iväg på middag med några rederier i hopp om framtida jobb så är ensam nån timme till! Hmmm det är dock ingen bra strategi om jag vill att klänningen till examen ska sitta bra...men men vad gör det om 100 år!

image109

Våren är här =)

Är precis hemkommen från en långpromenad i våriga Kalmar, vi packade en väska i morse med lite fika och begav oss söderut mot Boholmarna. Riktigt härligt väder och mysig väg att gå, så nu tre timmar senare är vi hemma igen...trötta och hungriga =) Jag blir så glad när solen skiner, fåglarna kvittrar och skogen är full av vitsippor. Då vet man att sommaren är på väg och att vinterjacka och skor med 100% säkerhet kan packas ner i nån låda. Ska se till å göra i ordning uteplatsen efter maten så vi kan sitta där och njuta av den 28 gradiga värmen som termometern skvallrar att det är.

Nej nu kan jag inte sitta här inne längre, måste ut =)

image108

En grå och trist dag.....

Ännu en morgon då man vaknar till en gråmulen himmel =( Får väl vara glad för det lilla, då det regnar i alla fall inte idag. Visserligen spelar inte vädret så jättestor roll ändå eftersom vi sitter inne på biblan och skriver uppsats hela dagarna. Känns skönt att vi kommit igång, metoddelen är så klar den kan bli utan att intervjupersonenerna är bokade, så idag ska vi börja skriva teorier.

Tänkte väl nämna lite från helgens bravader på M/S Cinderella oxå. det finns så mycket roligt å säga så vet inte vart jag ska börja..... bilresan upp gick jättebra förutom ett liten "snesteg" in i bussfilen precis vid terminalen =) Väl på båten så köpte vi på oss en massa GIN-drinkar på bruk och förfesten började lite smått innan buffén skulle intas vid 21. När vi var alldeles för mätta fortsatte festen natten lång och den innehöll lite musik från Pink Hinks, ett dansgolv i "Turkiet" och Carola-imitationer ute på däck =) Söndagen var allmänt seg, men ännu en shoppingtur i taxfreen hann vi med..... Vid 20.30 var det ett trött gäng som rullade in i Kalmar och en väldigt rolig kryssning var genomförd! Eftersom jag inte längre äger nån kamera kan jag inte dela med mig av några bilder, men på facebook finns det en hel del för de som orkar kika där.

V.16 börjar lida mot sitt slut och som jag alltid brukar säga så går tiden alldeles för fort, jag hinner inte riktigt med! Det är nu bara 6 veckor kvar till examen eller ja 49 dagar och det låter så ruskigt lite =) Snart står man där med en färdig uppsats, en fin klänning i Domkyrkan och jobb som väntar efter helgen. Det enda som fattas är lägenhet och jag börjar få lite smått panik över detta nu, jag vill ha en lägenhet NU!!!!!

Nu ska jag göra mig redo att möta ännu en lång dag på biblan...har dock nåt väldigt bra att se fram emot för ikväll vankas det OC med tjejerna =) 

image107

Tjejmilen??

Ja, jag har allvarliga funderingar på att anmäla mig till tjejmilen. Jag kommer ju inte springa hela milen, men detta ska sporra mig till att iaf försöka nån kilometer =) Har väl tänkt att det ska bli nån tradition där jag ska förbättra resultatet varje gång. Nu hänger det dock på om min omtenta ligger den helgen eller inte......Hoppas bara tentaschemat är klart innan sista anämlningsdag. Har även fått Katja till å bli sugen, men även hon ska skriva tenta här i Kalmar i augusti så hon har samma "dilemma" som mig, men är det inga tentor då kör vi Katja!!!

Idag är sista dagen med grupparbetet i Växjökursen, sen är det bara opponeringen kvar så är det slut =) Helt underbart skönt! Detta ska firas med en rejäl kryssning i helgen, jag längtar sååååååå. Ett dygn i glada vänners lag, god buffé, mycket alkohol samt "carina berg"-låten i stereon, då kan inte mycket gå fel....eller vad säger ni?!?

image106

Söndag...

Helgen är snart slut. Har för första gången på väääldigt länge haft en helt pluggfri helg och det har varit underbart skönt! Nu sitter jag bara här och väntar på att klockan ska bli 13, då jag ska träffa Helena och vi ska ut på en promenad för att röra på fläsket samtidigt som vi ska uppdatera varandra om våra liv.

Bara en vecka kvar nu innan växjökursen är slut och bara en vecka kvar, eller 6 dagar, innan vi ska iväg på kryssning. Looking forward to that!!!!! Nej, nu ska jag göra mig redo för en promenad i våriga Kalmar.

Come early morning!

Jaha då var man vaken, pigg och lite bakis då =) Var på födelsedagsfest, för Oskars klasskompis, på Sjöjsukan igår. Var en ganska lugn fest för mig och oskar dock och vi gick hemåt redan vid 22-tiden. Då hade vi visserligen varit där sen 18, födelsedagsbarnet hade däckat på toan sen flera timmar tillbaka och vi var båda hungriga som vargar! En trevlig tillställning var det och det är alltid roligt å träffa Oskars kompisar, vilket jag inte gör alltför ofta.

Nu sitter jag ju här som sagt och funderar på om jag ska spela lite Sims, spelade här om dagen och det är ju ruskigt roligt!!! Borde även ta tag i disk- och tvättberget, men det kan jag nog vänta med nån timme!

Har nog inte mycket mer att delge för stunden..... ska käka frulle nu för det verkar som om Tessan kommer förbi med färska frallor =)

image105

Min lyckligaste dag!

Jippie! Numera är jag anställd hos Nordea i Stockholm =) Malin från kontoret på St Eriksgtan ringde idag och erbjöd mig en tjänst i kundtjänst..snacka om att jag är lycklig! Ska få veta i morrn vad det blir för lön sen ska det bara skriva kontrakt så är det klart.....Saker och ting börjar ju orda upp sig och bara lägenheten som fattas nu! Har även fått resultatet på statistiktentan och den klarade jag. Skulle nog inte kunna bli bättre just nu........

Har inte mycket mer å skriva så får bli ett kort inlägg idag!
 
image104

050402-080402

Tre år har gått sedan jag och Oskar "deklarerade" att vi nog var ett par =) Minns kvällen som igår då jag full som en kastrull begav mig till Oskar, övergav Tessan som fick gå ensam till kåren för att sedan ligga och prata om allt och ingenting medan Oskar försökte titta på en film! Tackar dig Tessan för att du trots allt var så förstående så att jag kunde stanna där =) Tror väl att det blivit vi ändå nångång men den kvällen blev  början på vårt liv tillsammans. Nu ska jag inte tråka ut er med en massa "smörigt" och patetiskt snack.

Fick iaf världens bästa "present" idag då Meralda (tror hon ska heta så) såg dagsljuset för första gången idag, dvs Oskars syster födde sin andra dotter =) Längtar såååå tills vi ska få träffa henne! Bättre dag kan det väl inte vara..... Eller jo den hade kunnat innehålla lite mindre skolarbete som är sååå tråkigt, vill bara att kursen ska vara över nu. Trodde aldrig jag skulle säga det, men längtar till uppsatsen nu! Även om det är samma grupp jag ska skriva med och samma bibliotek vi kommer sitta på 5 dagar i veckan så är det ett intressant ämne och något som känns roligare att ägna sin vakna tid åt. Vi ska ha första handledningen på tisdag och måste då komma fram till hur vi ska vinkla uppsatsen och  vilka företag vi ska använda oss av.

Nu ska jag laga lite mat i hopp om att Oskar kommer hem snart, dock ska han tillbaka till skolan å vara där hela kvällen/natten, men men sånt man får leva med =)

image103
 

Jag vill, jag vill, jag vill, jag vill.....

Jag vill till Stockholm nu! Staden bara skriker på mig =) Var riktigt härligt att vara uppe även om det var en väldigt kort sväng. Intervjuerna gick bra tycker jag så nu är det bara vänta, vänta, vänta ååååå vänta. Det är ju den tråkiga biten, men så länge man får positiva besked så är det värt det.

Mamma Mia-biljetterna är bokade oxå så den 22 augusti, på Ingelas 25 årsdag drar jag, Madde och Ingela mot Globen för att se den engelska uppsättningen av musikalen. För min och Ingelas del är det ju bara tredje gången =) Känns som en riktigt bra 25-årspresent till oss alla och då man bor på olika orter är ju tiden med varandra en bristvara så det här var en bra idé.

Idag är det uppsats som gäller, första utkastet ska skickas in på torsdag så får se vad vi kan hitta för vettigt att skriva. Annars är det sista två veckorna på Växjökursen nu och vi ser slutet....... Så skönt när den är över!! Examen närmar sig ju och det börjar kännas rikigt bra måste jag säga. Ska ju bara lösa sig med lägenhet så vi vet vart vi ska flytta när 31 maj kommer =) Nej nu ska jag till biblan och träffa mina uppsatspartners!

image102

RSS 2.0