Ut i stora vida världen?!?

Snart är det ju dags att börja söka jobb om man ska ha nåt när skolan tar slut. Usch vad läskigt det börjar kännas, men när man väl skrivit ihop sitt CV och ett bra personligt brev känns det nog lite lättare! Var iaf på Manpower idag för dem hade öppet hus, och Manpower är verkligen ett företag som jag kan se som min framtida arbetsgivare. Fick lite info om hur verksamheten såg ut här i Kalmar, samt uppmaningen om att registrera mitt CV på deras hemsida, vilket jag precis gjort =) Det börjar ju kännas lite mer på riktigt nu, men hoppas verkligen att jag inte ska behöva slita alltför hårt för att få ett jobb som jag trivs med.

Annars så har jag kommit igång med pluggandet till nationalekonomitentan som är om 8 dagar, ja jag vet kanske inte jättebra framförhållning =) Det känns iaf bättre än sist, men det kan ju bero på att jag läst de andra kurserna och till och med klarat några av de, så den här första delkursen tycker jag iaf att jag förstår bättre nu... men det kanske är ren inbillning. Ska ägna helgen åt att plugga, har fått reda på att det kommer en inlämningsuppgift i beskattningsrätten som självklart ska pågå under nästa vecka då jag egentligen bara skulle vilja fokusera på Neken. Hoppas bara att jag kommer ha lika bra disciplin nästa vecka som jag haft nu då jag spenderat en del timmar på biblan, precis som på den gamla goda tiden =)

Åhh har fått reda på vilka pass jag fick på Värddagarna (en helg för alla värdar inom friskis & Svettis) som äger rum i Stockholm nästa helg. Så ska köra det nya passet spin puls, där man under passet ser sin puls på en monitor, ska även köra danspass, sing'n'move, yoga, skivstång, ett vanligt spinningpass samt ha en föreläsning om mat och hälsa. Är mycket förväntansfull inför det måste jag säga...ska även vara en rejäl fest på lördagskvällen sägs det! Tror dock att jag kommer vara helt slut i både kropp och huvud när vi kommer tillbaka till Kalmar på söndagskvällen!

Nu ska jag ta tag i tvätten och den halvt förfallna lägenheten, sen får jag se om det blir nån träningen ikväll.. är inte så sugen idag.....

image91

I väntan på....

Sitter här och väntar på att läraren ska lägga ut de nya kunskapstesterna samt veckans inlämningsuppgift i Aktiekunskapsskursen. Eftersom det bara var att läsa 35 sidor den här veckan tänkte jag att det är likabra att avverka allt redan idag så slipper jag fundera mer på det, men läraren är lite seg och har inte lagt ut det än *grumf* Hoppas iaf att det kommer snart så kan jag börja plugga till tentan i nationalekonomi sen......

Har kommit tillbaka till Kalmar nu efter en helg där hemma i Köping. Helgen började trevligt med att vi fick en mycket större hyrbil än vad vi bokat samt att det var en disel så den drar betydligt mindre drivmedel än en bensinbil. Blev mer än 100 kr billigare per person, vilket alltid uppskattas för oss fattiga studenter =) Resan gick iaf mycket bra var uppe redan vid 18 och där hemma väntade en mycket god middag! Annars så bestod helgen av besök hos min senila farmor, en husvisning, inflyttningsfest hos Syster och sambo samt besök hos Madde och Jimmie för att få se underverket Dylan, ni kan ju själva gissa om han var söt...... Helt underbart gullig, och såå liten där han låg =) Man blir ju bra sugen när man ser dem söta bebisarna.... men får hålla ut till våren då det kommer fler att gosa med!

Det är måndag igen, tycker inte det är annat än måndag och helg =) Veckan kommer bestå av mycket nationalekonomi, tentan är nästa fredag *hjälp*, samt lite jobb och beskattningsrätt! Tror till och med att helgen blir lugn och att den kommer innehålla lite plugg. Nu ska jag kanske göra mig i ordning här och vänta på att läraren ska fixa veckans tester!

image90

Vilken kväll...

åhh vilken rolig kväll jag har framför mig...... ska snart börja städa, tvätten är i maskinen och det ska även laga maten och påbörja packningen! Roligare kvällar har man ju haft...... Men har resonerat som så att det är så skönt att komma hem till en en renstädad lägenhet på söndag =) Jag har ju iaf lite hjälp av Oskar så det brukar gå ganska fort, ska även bädda rent i sängen *mmmmm* Finns ju inget skönare!

I morrn ska jag jobba några timmar sen bär det av till Köping, sååå skönt ska det bli! Skriver väl ihop ett litet inlägg om helgen och hur den var i början av nästa vecka....... ha en bra helg du med!

image88

Pain!

Varför ska vi kvinnor ha mens för?!? Ja okej jag erkänner att jag vet varför, men har legat som sen zombie i soffan nu i 3-4 timmar med världens magont!!! Med hjälp av panodil och sömn har det äntligen gått över och hoppas det håller sig borta så att jag orkar träna trots allt...... ibland är det bara så jobbigt å vara kvinna :oP

Har bestämt att träffa Jossan ikväll efter hennes föreläsning, så jag slipper vara själv =) Nu när man inte har så mycket till föreläsningar på grund av distansstudier känner man sig såååå osocial och man blir ganska trött på att sitta hemma och plugga. Ska dock inte påstå att jag pluggat speciellt mycket den här veckan men ändå =) Ska iaf till skolan några timmar efter jobbet i morrn på gruppövning, tråkigt bara att den är så pass sent........

image87

Tentalycka....

Logga in på resultatwebben igår för att se om de lagt in resultatet på tentan jag skrev för några veckor sen. Gissa om de hade och den var godkänd till och med =) Trodde verkligen inte att jag skulle klara den eftersom det var en fråga, av fem, jag verkligen inte hade en aning om vad jag skulle svara. Hämtade iaf ut tentan idag och hade fått mycket bättre poäng på de frågor jag kunde än vad jag trodde så jag slipper göra om den! Var riktigt lycklig igår =)

Idag är det onsdag och snart helg igen. Vi åker upp till Köping på fredag för att gå på en liten inflyttningsfest hos Tilda och Johan på lördag. Ska passa på att hälsa på farmor och Dylan (Madde och Jimmies bebis) när jag ändå är där hemma. Ska bli härligt att komma hem igen...... Nu är det dags för lunch snart, sen borde jag plugga men får väl se om jag orkar. Friskis blir det ikväll sen får jag se hur jag fördriver kvällen, Oskar ska iaf ut och öla med Hampus så kanske blir en film eller nåt.

Min första aktion.....

Första aktionen på Tradera är genomförd. Har sålt min gamla mobil och fick mycket mer än jag trott/hoppats på =) Ska se till och skicka iväg den idag så är allt klart. Kanske skulle se om man har mer "skit" att sälja!!!

Sitter här och fördriver tiden tills jag ska ut och gå med Jossan, men vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Känns som att man är inne på alla jädra hemsidor flera gånger om dagen bara för att fördriva tiden så nu måste jag komma på nån ny intressant sida, nåt tips kanske?

Har verkligen inte mycker mer å skriva idag, tråkigt! Ni få väl stå ut nån dag till så kanske jag orkar knåpa ihop ett längre och mer intressant inlägg........

Vilken shoppingtur.....

Åhhhh vilken bra dag det har varit idag =) Gick ner på stan med Tessan efter lunch i jakt på ett par nya jeans. Redan på första affären, H&M; hittade jag ett bra mörkgråa stuprörsjeans som med min 100kr rabattkupong bara kostade 98 kr. Det var ju bara slå till för även om jag bara kommer använda dem några gånger så var dem ju billiga =) Hittade även ett par svarta jeans, vilket jag egentligen var ute eter, men eftersom rätt storlek inte fanns hemma ska jag gå tillbaka till Vero Moda och kolla nästa vecka för hon i affären trodde dem hade fått nya leveransen då. Det bästa med dem byxorna var att de bara kostade 198 kr.....rena rama fyndet ju! Blir så lycklig. Hittade även en heldel annat på min shoppingtur. En väska jag kollat på hela sommaren men snålheten har alltid kommit fram när jag stått där med den i handen (249 kr) kostade idag endast 50 kr vilket gjorde att jag slog till direkt. Inhandlade även ett nytt halsband, två nya t-shirtar samt ett par skor. Allt som allt gick det på 600 kr och det mina kära vänner är ju ruskigt billigt för allt det där =) Fixade även förlovningspresenten till syster och sambo, men ska bara tillbaka och fixa dem sista grejerna typ i helgen sen är allt klart inför festen nästa helg!

Nu är jag döööhunrig och Oskar är iväg och käkar After Workbuffé på Pipes of Scotland, så jag ska ta och beställa hem nåt!!


image86

Helt slut....

Har precis kommit hem från morgonpromenaden och i och med att jag idag inte ska till Friskis tänkte jag att jag kunde ta en extra lång promenad. Det blev runt "hela" Kalmar (inte den södra sidan, dock) men var uppe i mitt "kära" norrliden igen, var mycket längesen jag var där uppe och kollade läget. Förstår dock att jag flyttade för de enda människor jag mötte eller gick om var antingen utlänningar eller alkisar =) Men iaf promenaden måste varit närmare 1 mil och efter 1 timme och 50 minuter är jag återigen hemma och helt slut...... Måste käka frukost snart så jag får tillbaka lite krafter! Känner mig iaf mycket duktig och har gett mig fan på att vågen ska visa mer än 1hg ner på tisdagnär jag ska till Viktväktarna igen.

En liten parantes är att när jag går där och lyssnar på Rix Morgon Zoo i mp3spelaren så ringer det in en kille från köping och vill vinna de 1000 kr som de skulle "lotta" ut. Vet inte vem han var, men vann gjorde han =) Han fick även den vanliga kommentraren efter tv-serien på 4:an vistat: "Bor du i en annan del av Köping, då?" Undra hur många Köpingsbor som nångång har fått höra den.......

Dags för frulle och dusch sen tror jag att jag ska ner på stan och leta nya jeans.....

image84

Hunnit med allt nu?

Även denna morgon gick jag upp vid 8 för att ta mig ut på en morgonpromenad innan det var dags att plugga. Vädret var helt underbart, vilket det fortfarande är och här inne sitter jag =) Iaf det var inte det jag hade tänkt skriva om.... utan om att jag nog hunnit göra att jag skulle göra den här veckan redan, lycka! Är helt färdig med inlämningsuppgiften, har gjort båda kunskapstesten och blivit godkänd, har "städat" lite, räknat en massa uppgifter i microekonomin samt handlat. Nu är det nog bara tvätten kvar innan det kan bli helg och det få bli i morrn. Ska på en gruppövning på fredag men annars så har jag klarat skolans första vecka med bravur skulle jag vilja påstå, vilket känns riktigt riktigt skönt!

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu bara, ska inte iväg till Friskis förän vid 18. Ska förresten ut med Tessan och Ida efter det och ta några öl, ska bli trevligt att bli lite uppdaterad om vad som händer runtomkring. Men nu då.... flera timmar "ledigt" och ska bara ta hand om den lilla disk som är. Borde gå och köpa mig ett par nya byxor, men tror att det får vänta till i morrn.

Ja just det ja, har äntligen bokat in en helg då jag ska till Växjö för att hälsa på Ingela, vi kunde till slut enas om att första helgen i oktober dvs 5-7, var en helg då vi båda kunde. Ser framemot lite party, äntligen få gå på Sivans och ha lite födelsedagsfirande för henne (mycket i efterskott dock). Nej nu kallar disken, sen får jag se vad jag hittar på för nåt!

image83

En uppdatering vore på sin plats....

Har fått uppmaningen av en vän att uppdatera min blogg och det känns alltid härligt att mina mindre intressanta inlägg saknas =) Men vad ska jag skriva om då?!? Blev lite inspirerad då jag läste min väns blogg i morse (ja, samma vän som ville ha en uppdatering) så tänkte "härma" henne med att skriva lite om saker som idag, igår eller inom en snar framtid gör mig lycklig......

- Lycklig för att det igår var dags för Step igen, alltid lika roligt och så här i början av terminen måste man ju tänka till lite för att få fötter och armar att "göra på rätt sätt".
- Lycklig för att jag idag tog mig till Viktväktarna trots att jag mycket väl visste att det inte skulle blir ett glatt besök. Hade dock gått ner 1hg =) Men men det är ju alltid nåt och det är ju i rätt riktning.
- Lycklig för att jag i morse tog mig iväg på en morgonpromenad i över en timme.
- Lycklig för att jag har en sån underbar sambo som alltid kan få mig på bra humör.
- Lycklig för att vi om 10 dagar ska åka hem till Köping. Ser framemot en inflyttningfest hos syster och hennes sambo.
- Lycklig för att jag idag istort sätt är klar med inlämningsuppgiften som inte ska lämnas in förän den 16e =)
- Lycklig för att jag pallrade mig iväg på gruppövningen i nationalekonomi igår, det är ju trots allt inte å svårt som jag tror att det är.
- Lycklig för att Cissi blev så glad för sin födelesedagspresent jag gav henne.
- Lycklig för att Helena kör sitt medelpass i eftermiddag, längtar redan!

Kommer nog inte på så mycket mer just nu som gör mig lycklig, men antar att jag har en heldel som får mig att känna mig nöjd över livet just nu =) Nu ska jag läsa lite mer i boken så att jag blir klar med dagens plugginstats nångång......

RSS 2.0