Sovmorgon

Klockan är 07.20 och jag sitter här i soffan fullt påklädd och sminkad. Jag börjar inte jobba förän 9.40 och nån sovmorgon blev det alltså inte för min del idag. Detta beror inte på att jag inte kunde sova nu när Oskar är borta, utan en inställd tid hos nya hyresvärden för kontraktskrivning. Skulle vara ute i Kärrtorp vid klockan 8, men eftersom hon inte fått allt uppgifter hon behövde av Stockholms bostadsförmedlning kan hon inte skriva ut nåt kontrakt. Undrar nu vad jag ska ha för mig hela morgonen.... Tänker inte åka till jobbet tidigare iaf för jobbar kväll idag så kommer få spendera bra många timmar där ändå idag.



Musikal, shopping och avsked!

Mamma kom till storstaden i torsdags kväll för att efter en underbart god indisk middag uppleva musikalen My fair lady med mig. Har nu sett några olika musikaler i mitt liv och detta var helt klart den roligaste. Musiken var inte så överväldigande som jag tycker musiken i Mamma Mia och Chess är, men den får ändå ett bra betyg av oss båda. I går förmiddag åkte vi inåt city för att möta syster min som kom från Köping. Vi shoppade heeeela dagen och jag gjorde en heldel bra inköp, exempelvis nya jeans och skor. Ska dock inte till city nu igen för att lämna tillbaka några saker jag inte var nöjd med samt köpa ett par stövlar jag såg igår som jag ångrar att jag inte köpte. Jag hoppas bara att de finns kvar! Till sist så hade vi hejdå-middag här hemma igår, jag och Oskar. Han är fortfarande hemma, men åker mot Belgien om nån timme och fortsätter därifrån jorden runt med båt. 

Ikväll är det fest hos Katja som gäller =) Känner på mig att det kommer bli en lyckad kväll....... Nu ska jag åka inåt city!  

Från ett läge till ett annat!

Nu är det lägenhetsbyte på gång. Det är inte riktigt klart till 100 % utan det ligger nu i hyresvärdens händer att godkänna oss som hyresgäster eller inte. Objektet är en nybygg lägenhet i Enskededalen =) Läget är toppen och att lägenheten är helt ny är ju hur underbart som helst. Som ni kanske förstår är hyran därefter men i februari, då lägenheterna står klara, har vi båda en fast inkomst så det är inga problem. Det är olidligt långa dagar av väntan nu. Vi hoppas att få besked innan Oskar åker ut på lördag, så allt är klart innan han lämnar landet för en lång tid framöver. ( Ni kan ju kolla kartan nedanför, vid den svarta pricken ska lägenheterna ligga).

Annars så har vi äntligen bokat kryssning med jobbet. Fredagen den 10 oktober röjer vi järnet på Östersjön. Vi blev 18 stycken till slut och som sig bör på kryssning är det buffé med fri alkohol på kvällen =) Tror detta kommer bli en av årets roligaste kvällar, för 3219 är ju helt klart det bästa gänget!!!!

Nu ska jag se till å få lite ordning om saker och ting här hemma för i morrn kommer mamma och det är musikalen My fair lady som underhåller oss kvällen lång. Shopping är det som gäller på fredagen och sen blir det "avskedsmiddag"  för Oskar på kvällen..... Känner på mig att det kan bli ett inlägg på söndag då jag ligger här hemma bakis efter Katjas inflyttningsfest, så ha en trevlig helg allesammans!




Behandling!

När jag kom hem igår kväll låg det ett brev från Hennes och väntade på mig. Jag påbörjade en prenumeration för nån månad sen, men hade helt glömt på den premie som utlovades och framförallt vad denna premie var. Det visade sig när jag öppnade brevet att jag fått presentkort på en skönhetsbehandling =) De fanns ett flertal olika salonger runt om i Stockholm att välja på och det var behandlingar såsom manikyr, massage, ansiktbehandling m.m. Detta är verkligen lyx så ska försöka komma fram till vilken behandling jag vill ha samt när. Skulle verkligen behöva en just nu då jag storstädat hela lägenheten på förmiddagen och känner mig allmänt sliten, men får väl nöja mig med en dusch. På återskrivande.....


Kurs på Lidingö!

Nu har jag nog vunnit ytterligare några vuxenpoäng, jag har nämligen varit på min första kurs genom mitt jobb. I går morse tog jag och Sara tunnelbanan till Ropsten för att därifrån ta bussen ut till Elfviks udde på Lidingö. En tvådagarskurs i Grundläggande bankjuridik stod på schemat. Tycker det var en mycket bra kurs där vi slapp sitta och lyssna en massa utan istället fick vi lösa uppgifter av olika slag i små grupper. Mycket av informationen har jag hört förut, både genom kurser på högskolan och genom det dagliga arbetet, men det var skönt att få en bekräftelse på att man gör rätt =) Har faktiskt lärt mig lite nytt oxå och det fanns saker som görs fel på kontoren så nu ska vi genomföra en förändring! 

Sitter nu hemma ensam och kollar på tv. Oskar är i Norrköping över natten och jag orkar inte göra så mycket aktivt så har planerat att sitta här resten av kvällen. Ska nog kolla på Idol, om det är nåt idag vill säga sen är det bara ta tag i en ny arbetsdag i morrn.


Ups and downs!

Vilken vecka, ingen dag var den andra lik! Visst är jag en person som har mina dåliga dagar, men så upp och ner som mitt humör varit denna vecka har det nog aldrig varit. Började veckan ganska lugnt med att gå tillbaka till jobbet efter en härlig semester. Jag var visserligen stressad av att jag inte pluggat så mycket som planerat till den certifiering som skulle skrivas senare under veckan, men humöret var ändå helt okej. Tog mig till och med till gymmet och körde ett aerobiscpass i tisdag så jag kände mig mycket nöjd med mig själv. Sen kom onsdagen..... satt kvar på jobbet nån timme för att plugga och när jag väl kom hem vid 19-tiden var humöret i botten. Det blev ju inte bättre av att Oskar inte hade mobilen på och uppenbarligen inte var hemma. Vi hade ingen mat i kylen och en platta på spisen stod på =( Fortsatte mitt plugg trots humöret och tröstade mig själv med lite godis. När Oskar väl kom hem var jag lite gladare, men det skulle snart ändras då han släppte bomben om sin nästa praktik. Nu förstår ni mina vänner, jag kommer vara ensam i cirka 3 månader!!!!!! Ja ni läste rätt, han mönstrar på runt den 29e september och kommer tillbaka i början av januari. Han kommer alltså varken fira jul eller nyår med mig =( Julen i år skulle ju bli nåt extra då alla tre barnen och både Oskar och Johan skulle fira julafton hos Mamma och Pappa i deras nya hus ute på Malmön. Blir fortfarande arg när jag tänker på det så försöker låta bli. Jag vet att det inte är Oskar fel, egentligen, då han måste få ut sin behörighet och har 97 sjödagar kvar att intjäna innan han kan söka sig ett jobb på sjön. Arbetsveckan avslutades dock helt underbart då jag hittade en vinterjacka på rea samt klarade certifieringen!!!!! Är nu färdig med de tre prov jag var tvugnen att göra =)

Nu är det ju iaf helg och jag har faktiskt varit på gymmet =) Har inte haft mitt första tillfälle med den personliga tränaren än så nåt program är inte gjort och jag tränade bara kondition idag. Passade även på att sola lite, vilket jag inte gjort sen jag flyttade hit och det var såååååå skönt! Nu ska jag ta tag i disken här hemma sen blir det dusch och fix inför kvällen då vi ska fira min svärfars kommande 60årsdag. Det blir middag på restaurangen Sahara inne i stan med hela familjen, mycket trevligt! Ha en bra helg så hoppas jag hinna blogga lite mer under helgen........



En dag på Skansen...

Nu har jag äntligen varit på Skansen. Tror inte jag varit där många gånger i mitt liv och sist jag var där måste jag varit bra liten för jag minns ingenting. Såg i alla fall till att det blev en utflykt dit nu när jag ändå hade semester. Vid 10.30 igår träffade vi Oskars systrar Hanna och Erika med barn utanför Skansen för att de kommande 5,5 timmarna gå omkring å titta på olika djur och gamla hus. Hade jättetrevligt och det var kul å se hur mycket Elvina uppskattade att hälsa på och klappa olika djur. De är ju bara för underbart söta Oskars syskonbarn =) Lägger in lite bilder från gårdagen, fler finns på facebook. Vi avslutade dagen med en trerättersmiddag ute i Nynäs hos Oskars föräldrar. Sjukt att det varje gång vi kommer dit blir värsta lyxmiddag, men jag är inte den som klagar =) Ångrar att jag inte hade på mig stegräknaren igår eftersom vi gick en massa på Skansen och sen till och från pendeltåget i Nynäs. Skulle vara roligt å se hur många steg det verkligen blev på en dag utan motion, men ändå mycket rörelse.



Har haft en riktigt produktiv dag idag. Började med sovmorgon till 10 för att sedan cykla och köpa färska frallor till frukost. Fortsätte dagen med tvättning och städning här hemma. Ska fortsätta städningen ikväll då dammsugaren och golvmoppen åker fram. Vi har även hunnit med en promenad i solskenet och tog med mig Oskar på min långa runda som jag gick en del i somras. Har inte en aning om hur lång den egentligen är så ska ta och mäta det när jag skrivit klart här för Oskar tror nämligen att den är längre än en mil. Får se hur rätt eller fel han har =) Nej, nu måste jag sätta fart så det är fint här hemma till morgondagen, då vi tar våra packade väskor och beger oss mot västkusten! Får se om jag orkar blogga nåt därnere annars blir det till å skriva nåt igen nästa vecka då jag återigen är tillbaka på jobbet.


Årets insats =)

Tjejmilen 2008 är över och jag gjorde det riktigt bra. Som ni redan vet har jag inte tränat, varken löping eller annan motionsform, på hela sommaren och därför tänkte jag detta år ta tjejmilen mestadels gående. När vi (jag, Ingela, Madde och Maddes mamma) väl kom till start satte jag målet att komma runt på max 75 minuter. Startskottet avlossades och vi var i gång, bara en mil framför oss =) Jag började i alla fall med att springa och för varje kilometermarkering som passerades intalade jag mig själv att jag orkar en till. När tre kilometer var sprunga insåg jag att jag skulle orka lite till så då var målet att springa till den femte markeringen. Efter 74 minuter spurtade jag i mål och totalt sprang jag sju av de tio kilometer som nu låg bakom mig. Fattar inte riktigt vart kraften och viljan kom ifrån, men intalar mig själv att musiken jag hade i öronen gjorde sitt =) Tror även att min tävlingsinriktade vän, Ingela, fick mig att prestera bättre än väntat. Klarade ju till och med tidsgränsen jag själv satte!

Idag är jag dock en 70-årig tant som har problem med att gå i trappor, sätta sig på toan/stolen/i soffan samt smått stapplar sig framåt på gator och torg =) Det är sjukt vad ont mina lår gör och vad stel hela underkroppen är. Måste dock säga att det är värt det för nu är det laddning inför Tjejmilen 2009 som gäller och då ska det vara en bättre tid än detta år.  Ska nog till och med ta tidtagning nästa år för jag tror att det kan peppa mig till prestera ännu bättre.

Har fortfarande semester och dagen har spenderats på IKEA. Skulle inte ha något speciellt, men var ju sugen på att få i ordning i hallen så spolighten som jag ville ha där inhandlades. Fick även med oss lite annat smått och gott hem, som till exempel nya kuddar till sängen och gardiner till vardagsrummet. Nu har jag tagit hand om diskberget vi hade och Oskar försöker få fram lite mat på bordet så vi inte hungrar ihjäl =) I morrn blir det Skansen med Oskars syster och de tre syskonbarnen *mys* Jag har inte varit där sen jag var väldigt liten och minns ingenting så på mitt initiativ blir nu äntligen utflykten av. I övrigt i veckan blir det besök i Nynäs hos svärföräldrarna samt resa till Gullholmen, en ö utanför Orust, med mina föräldrar. Ska även försöka hinna träna om träningvärken ger sig innan torsdag!

Till sist slänger jag in en bild om jubileumsmedalj som vi alla deltagare fick!




RSS 2.0