Examenscermoni!

Nu är det klart att examenscermonin i Kalmar Domkyrka blir den 5 juni. Detta är samma datum som Tilda tar studenten så tyvärr kommer jag missa den och min familj missar min =( Oskars examen ligger samma dag så har jag riktigt otur kommer han vara upptaget på annat håll så inte ens han kan närvara, och jag kan ju isf inte heller närvara på hans. 5 juni är alltså en mycket populär dag för "avslutningar" för även Oskars bröder tar studenten den dagen, så Oskar familj kommer även lysa med sin frånvaro här nere i Kalmar den dagen. Hahaha mina klasskompisar kommer tror jag är utan familj =) Lite tråkigt är det allt, men ska nog överleva....kommer ju till och med ha en tenta 2 dagar efter examen så kommer väl vara fokuserad till 110% på den, så det kanske bara är bra att ingen kan komma ner. Vet dock att pappa pratat om att han skulle komma ner till mig om det skulle vara så att dessa två "högtider" krockar, men vill nog hellre att Tilda ska ha honom på sin student precis som jag fick på min. Jag är stor nog att klara detta ändå =) Har ju som tur är mina vänner där....kanske kan få låna deras familj för en sekund!

Helg igen var det ja, och om några timmar kommer Pontus hit för ett helgbesök. Så i morrn blir det party här och för en gångsskull verkar det som att de manliga deltagarna kommer vara fler än de kvinliga...vilket typ aldrig händer här hemma!

Ha en trevlig helg!
image92

Here we go again!

Jaha då var man åter igen där....Vid denna stund då man inser att det är dags att räkna points igen för att det inte ska spåra ut totalt. Vet inte hur många såna här inlägg jag haft sen jag började blogga, men som sagt jag är igång igen. I går började allt och måste säga att det hittills gått ganska så bra. Jag ska nu ha en "reningsperiod" från sötsaker, så denna första vecka är det förbud mot allt vad efterätter, tilltugg, godis m.m. heter!! Det var väl mer eller mindre semestern som fick det å spåra ur och en god vän sa till mig: "det är lätt att fastna i ovanor" ..det stämmer ju så väl. Varför är det inte lika lätt att komma in i bra vanor som i de dåliga för?!?

Som vanligt så går ju dagarna alldeles för fort, men vi är istort sätt färdiga med arbetet som ska lämnas in i morrn kväll *skönt* Så i morrn blir det lite plugg inför tentan samt lite finjusteringar på arbetet. Sen är det ju bara torsdag kvar innan det återigen är dags för att bege sig mot Växjö och ha seminarie. Denna gång känns det väldigt bra gällande relevanta teorier och vi har även fått ihop en bra analys...Denna gång måste vi få fler poäng än sist tycker jag allt!

Nu ska jag läsa igenom vårt arbete sen är det soffan som gäller!

image91

Lugnt och skönt!

Vilken skön helg jag haft.....vet inte riktigt när en hel helg var så här lugn och "utan" måsten. Har visserligen varit på biblan å pluggat lite beskattningsrätt, vilket för övrigt gått bra, men annars har jag inte gjort mycket. Har hunnit med å ha middag med Jossan och Martina, tittat på OC och melodifestivalen, tagit morgonpromenader och så bara slappat! Det är så underbart skönt att inte vakna bakis en söndag, utan att verkligen kunna vara vid sina sinnesfullabruk och göra vad man vill utan att vara seg =)
Nu är det ju söndagkväll IGEN, kan nån tala om för mig vart veckorna tar vägen? Tiden går så jädra fort när man är sysselsatt hela dagarna...Vilket visserligen är skönt annars blir jag så rastlös! men snart sitter man här och det är vår/sommar och examen är ett faktum, ja jag säger då det!!

Har inte mycket mer å fylla ut inlägget med nu så tar och lägger ner för idag. Ha en skönt söndagkväll  för det tänker jag, ha i soffan framför en film.....

Alla hjärtans dag!

Jaha då var den återigen den där överskattade kärleksdagen. Visst är det väl mysigt med lite kärlek, men jag anser att det är något jag får varje dag och känner mig inte tvingad till att överdrivet visa den för mina nära och kära just denna dag. Hahaha låter som en bitter kärring =) Självklart ska jag och Oskar umgås idag, men mer än så tycker varken han eller jag att det krävs, så varför lägga ner en massa pengar och energi på massa "onödiga" saker bara för köpandets skull. (Blir väl hotade till livet efter detta uttalande)

Är iaf färdig med dagens skolarbete och ska snart masa mig iväg till Maxi för att inhandla det som behövs inför morgondagens middag och filmkväll med Jossan och Martina. Ser fram emot detta, då jag och Martina oftast bara umgås i jobbrelaterade situationer. Ett trevlig avslut på veckan innan tentaplugget på lördagmorgon tar vid =)

Nej ska se över listan över behövda saker nu, men önskar er alla en trevlig alla hjärtans dag. Ni som känner er berörda av min "kärlek" andra dagar på året hoppas jag vet att ni är berörda även denna dag =)

image90

Bebisar....

Jaha då var det gjort...Köpte igår de första kläderna till de kommande kusinerna Jönsson (Andersson/Svensson). Kunde inte hålla mig när jag klev in på Lindex på lunchen och såg de små söta bodysarna och mysbyxorna. varför ska det vara så sjukt söta för? Sen träffade jag Helena på jobbet idag och eftersom jag inte varit där på några veckor och sett henne & magen hade den ju växt nå enormt och nu är det "bara" 10 veckor kvar för henne....Ibland blir man ju bra sugen på en bebis......men nej kan lugna er med att det inte är nån på gång förän om nåt år iaf.

Har jobbat nu i dagarna två och ikväll blir det plugg på biblan inför den kommande omtentan. Eller ja vi ska gå igenom "facit" och se vad vi kan och inte kan. Har dock kommit på några "slarvfel" som jag tyvärr inte kom på under tentan vilka kanske kunde gett mig ett G, men men ska inte älta detta utan nu får jag se till å plugga på till tentan så att jag klarar den. Har ju faktiskt ett mål att sträva efter, arbetsintervjun i april, och tills dess måste jag ju vara "i fas". Nej ska se till å få i mig lite mellanmål nu så jag orkar tänka =)

image87image88

Glädje och ilska!

Går det att vara glad och arg på samma gång?!? I så fall är jag nog det just nu.....Känner mig lite kluven, men framför allt ofokuserad. Börjar väl det med roliga som hänt denna dag och det är att Manpower ringde för nån timme sen för att de läst min ansökan och tycker jag är en intressant person =) Eftersom de egentligen har öppen intervjudag redan nu i februari och jag inte kommer vara "arbetsklar" i juni tyckte hon det var bättre om jag kom på intervju längre fram så fick göra en kort telefonintervju och sedan bokade vi in ett möte i slutet av april. Hon lät väldigt positiv iaf, men får ju inte bygga upp för stora förväntingar. Shit vad roligt det känns att man på nåt sätt är intressant för arbetsgivarna =) Är dock sjukt nervös redan nu..... hur ska detta sluta!?!
Det tråkiga är att resultatet på beskattningsrättstentan kom idag och det var ju underkänt! Det visste/trodde jag ju visserligen, men som vanligt finns det alltid ett litet hopp inom en ,så när det till på köpet bara var några få poäng ifrån godkänt blir man ju ännu argare! Så nu blir det till å plugga till omtentan som är i slutet av februari samtidigt som vi ska sitta med våra arbeten och tror även att statistikkursen börjar snart som  jag ska försöka hinna läsa för att bli av med den resttentan! Varför är livet inte som en dans på rosor???
Det finns även ännu ett besked jag väntar på denna dag och där hoppas jag verkligen att det är positivt för det gäller nämligen en lägenhet i Stockholm som vi eventuellt kan få hyra i andra hand. Håll tummarna för oss är allt jag har att säga! Vill så gärna ha den och det vore ju så skönt att ha boendet avklarat..... det gör ju att man kommit en bit på väg iaf.....
Som ni kanske förstår är jag inte allt för motivierad till att gå till biblan och skriva ihop intervjufrågor till Nordea som vi ska till på torsdag. Hoppas bara att det går relativt fort och att det är "enkelt".  Vet iaf att vi har lite fördel till detta arbete då jag har nån/några teroier i min C-uppsats som jag tror kan platsa ganska bra =)

image85image86

Sexparty i Växjö

Är nyss hemkommen från Växjö där jag efter vårat seminarie, som för övrigt gick väldigt bra, stannade hos Ingela för att umgås och festa lite. I och med att seminariet började kl 8 fick vi lämna Kalmar 06.15 vilket i sin tur ledde till att klockan ringde vid 5! Så lite trött var man ju allt, men vi kom fram till att det var likabra att hålla igång fram till festen började så vi inhandlade lite vin och mat för att avnjuta en god middag innan vi skulle vidare till Micaelas (Ingelas kompis) klasskompisar. Där skulle det kvällen till ära vara sexparty, vilket var en "debut" för mig och det var minst sagt en udda förfest =) Hade iaf en mycket trevlig kväll, men gick hemåt vid 1 då jag mer eller mindre kunde somnat stående, behöver jag ens säga hur skönt det var att få inta horisontellt läge?!?

Efter en helt underbart god brunch på Sivans drog vi en snabbrunda på stan, där jag hittade ett par så sjukt snygga jeans på Lindex som jag nu ångrar att jag inte provade för de finns i den färgen här i Kalmarbutikerna =( Men men var ju bara små storlekar kvar så hade antagligen inte kunnat ha de ändå. Jaja får väl leta vidare efer andra jeans för jag är i stort behov av det då mina blåa kommer gå sönder vilken dag som helst.

Ikväll blir det vin och sällskapsspel med Jossan, Emil, Oskar, Lina, Karin, Daniel och eventuellt Tessan....ska bli roligt!

image84

M/S Cinderella!

Vi ska på kryssning =) Bokade igår så den 11 april bär det av upp till katja för att sedan den 12e gå ombord på Cinerella som tar oss över ålands hav och tillbaka. Vi pratade redan om detta i höstas, men kom inte över nån billig resa då så igår när IKEA Family hade erbjudande i sin katalog slog vi till. Det verkar som det blir Katja, Lina, Jossan, Jag och Tessan, men än finns det tid för ändringar .
Ja, vad mer behöver jag säga än att jag är mycket glad denna morgon. Arbetet som ska skickas in i morrnbitti är i stort sätt klart, mest design och "småsaker" kvar såsom sammanfattning, inledning och källförteckning så med andra ord känns allt mycket bra just nu! Har ju även hunnit mer å träna "en massa" sen jag kom tillbaka till Svergie så varför klaga =)

image83

Back to reality!

Efter vissa påtryckningar, från vänner och bekanta, är äntligen dags för semesterinlägget. Känns fortfarande lite "vemodigt" att behöva skriva om det eftersom jag såååå vill tillbaka och att verkligheten här i Kalmar var aningens sämre än solen och vämren på Lanzarote. Men iaf fredagen den 25 januari påbörjade jag och Oskar vår resa mot Skavsta flygplats med hjälp av tåg, väl framme i Nyköping kom kära mor och hämtade oss för att vi sedan på flygplatsen skulle träffa resten av resesällskapet. Flygresan ner gick bara bra och det tog bara 4,5 timme jämfört med de nästan 5 timmarna som var lovade. Vi möttes då av ett mörkt med värmande Lanzarote =)
    Vi har sedan under veckans gång hunnit med en hel del roligt......en massa solande, badande (i både pool och hav), shoppat en massa, käkat många goda middagar, druckit en del alkohol, hyrt bil å tagit oss runt den enormt stora (läs:lilla) ön samt besökt huvudstaden där vi höll på att bli kvar pga flytt av busshållplats =)
    I och med att januari är lågsäsong kan man ju säga att både restauranger och barer slogs om sina kunder och man fick en hel del på köpet när man vistades ute på gator och torg om kvällarna. En av barrundorna slog det mesta faktiskt då vi fick en flaska champange, varsin shot, alla tjejer fick varsin drink och beställningen dubblades hela kvällen, dvs beställde man en brezzer fick man två osv. Kan ju bara meddela att vårat bort såg rätt så fullt ut efter vår första beställning =)

I fredagskväll kom vi äntligen tillbaka hem till vår lägenhet och även om man inte ville lämna värmen så är det ju alltid skönt att få komma hem. Tyvärr så möttes man ju av den bittra sanningen att man ligger efter lite i skolan då mitt pluggande på stranden inte alls varit så lyckat som jag hade hoppats, så idag måste jag kolla på föreläsningarna samt läsa lite i boken. Skulle gjort detta i går, men då hittade jag en roligare syssla vilken var att städa/rensa alla garderober =) Nu är det så fint och en massa skit har kastats eller flyttats ner i källaren.
    Nu längtar jag till fredag då seminariet i Växjö är över och jag ska festa hos Ingela =) Köpte en ny baccardi med cocossmak så vill ha lite tips om hur denna ska blandas......

(Har tyvärr bara bilder från de första 2 dagarna sen gick oskars kamera sönder, men stå ut med det så länge)

RSS 2.0