Händelserikt 2009?

Det har bara hunnit gå två månader av detta år, men det finns redan massor av saker som är inplanerade eller som planeras att bokas in =)

- Inflyttningsfest
- Reunion med USAgänget
- Kryssning med några av jobbarkompisarna
- Besök av Tessan å Stefan
- Beyonces konsert
- Springa Vårruset med jobbet
- Födelsedagsfest i Köping
- Åka på semester en vecka i Grekland med Sara
- Springa Tjejmilen
- Pinks konsert
- Musikalen Cats
- FödelsedagsSPA med Ingela å Madde
- 20-årsfest för systeryster och 30-års fest för brorsan


Finns säkerligen mer saker som kommer hända, men detta är vad jag kommer på i skrivandets stund! Nu ska jag käka lunch så att jag är redo för spinning å core med Ingela senare i eftermiddag. Kvällen blir förövrigt lugn med middag och film i Ingelas nya lägenhet =)

Bokrean!

Förlåt Ida nu kommer ytterligare ett inlägg som inte innehåller bilder på min nya lägenhet. Jag är helt enkelt för lat, men lovar att det ska komma innan veckan är slut! Detta inlägg ska istället handla om årets bokrea som jag besökte för första och absolut inte sista gången idag. Jag hade lite tid å fördriva mellan jobbet å träningen så råkade hamna på Bokia och kom ut med fem nya böcker. Som vanligt när det är bokrea köper jag på mig lite böcker som sedan blir liggande för att jag hittar andra bra böcker å läsa under tiden, men ska fan se till att dessa blir lästa inom ett år. Årets fynd är: Skam - Karin Alvtegen, Flyga drake och Tusen strålande solar - Khaled Hosseini å sist men inte minst En shopaholics bekännelser och En shopaholic i New York - Sophie Kinsella. 

I morrn är det dags å jobba veckans andra kväll sen är det bara fredagen kvar innan det kommer en efterlängtad helg. Nu ska jag fortsätta kolla på Gilmore Girls, sen väntar sängen! BTW så går det fortfarande bra med min nyttiga vecka, men när man precis har tränat å är ashungrig vill jag lova att godissuget sätter in =(


Nyttiga veckan!

Efter en väldigt onyttig vecka i Sälen har jag nu en "reningsvecka". Jag har alltså som mål att inte äta nå godis, chips, glass, popcorn, cola/alkohol, skärpmat såsom McDonalds eller pizza på en vecka. Detta kanske inte låter så svårt för er, men för mig som är grymt sockerberoende tror jag att det kommer kunna bli svårt om nån dag eller två. Förhoppningsvis kommer jag kunna klara mig längre än en vecka och jag har ju gjort det förr för när jag var viktväktare hade jag ett väldigt långt uppehåll när det gällde onyttiga saker och tillslut går ju suget över =) Detta nyttiga ätande kompletterar jag med lite träning. Jag var på SATS igår å idag och mer ska det bli innan veckan är slut. Känner mig verkligen superpeppad och ska fan klara av denna vecka!!

(Avstod från semla som det bjöds på idag på jobbet *glad* Gillar visserligen inte mandelmassan, men hade ju kunnat äta grädde å den otroligt goda bullen)


Åter i Mälardalen

Sitter hemma hos mamma och pappa å Köping och nu är semestern över. Vi har haft en väldigt bra vecka, men som alltid är det lika skönt att återigen vara hemma. Jag kanske inte ska påstå att jag är hemma än, utan i morrn när jag kommit innanför dörrarna i Solna då kan jag anse mig hemma igen =) Det ska faktiskt bli skönt att komma tillbaka till jobbet för jag har ju saknat arbetskamraterna, men det ska bli ännu skönare att komma tillbaka till träningen, Ida nu kör vi!!!! I kväll har jag varit hos Cissi å kollat på Melodifestivalen och jag tycker att det var ett riktigt dåligt startfält, men det är bara konstatera att denna tradition inte är vad den var förut. Det var iaf mycket trevligt å träffa Cissi å se hur magen vuxit, nu är det inte långt tid kvar =)


Gossip Girl

Tilda och jag har haft som vana att innan vi ska sova, lägga oss i antingen hennes eller min säng för att avnjuta minst ett avsnitt av Gossip Girl. Nu är det bara fredag kvar innan vi ska åka hem mot Köping igen och det är endast ett avsnitt kvar på andra säsongen!!!! Tilda har redan avslöjat lite och jag kommer tydligen blir mycket arg på Dan, har mina aningar om vad det gäller. Kan knappt vänta till det blir kväll, fast å andra sidan vill jag ju inte att det ska ta slut för nu måste jag vänta till säsong tre börjar sändas i USA. Jag kan väl lugna mig själv med att jag fortfarande har några avsnitt kvar att se på Gilmore innan jag behöver hämta den sista boxen hos Tiina =)

Nu ska jag nog väcka syster min för vi ska iväg å bada på förmiddagen innan vi ska käka en stor hambugare på Ahléns Grill & Bar. Vi nog åka lite spark oxå innan jag ska packa i ordning alla mina grejer som i dagsläget ligger utspridda över i stort sätt halva övervåningen =)


Halkbana!

Ingen skidåkning idag för Tilda å mig så vi hade planerat in å spana in Stadium i Lindvallen samt den nya gallerian vid Sälenfjällstorget. Hittade inte mycket, men det blev ändå den första presenten till Cissi å Fredriks kommande bebis samt en "Gäster"-skylt till badrummet. När shoppingen var gjord åkte vi till Volvos Isbana där vi gratis fick testköra den nya XC60:n på halt väglag. Det var först en slalombana där syftet var att få sladd för att känna på hur det känns samt hur man lättast gör för att stoppa den, när detta var gjort var det en bromsövning där vi skulle väja för "älgen". Allt gick väldig bra för både mig å Tilda å nedan kan ni se lite bilder från vårt äventyr =) Nu sitter vi hemma i soffan nybastade å väntar på att mamma ska börja med kvällens middag. Det är bara morgondagen kvar sen åker vi hem på lördag och det ska faktiskt bli väldigt skönt att komma tillbaka till Stockholm å komma tillbaka till jobbet (hör å häpna)!!!



Tandådalen å Toppstugan

Igår var vi lite vild and crazy å provade nya backar genom att åka i Tandådalen istället för i Hundfjället =) Mamma och Tilda gav dock upp efter första åket medan jag och pappa provade flera backar och hittade en helt okej svart backe. Vi åkte bara där på förmiddagen sen tog vi förbindelseliften till Hundfjället för att möta upp de andra för lunch å spendera eftermiddagen i de "gamla" vanliga backarna. Det märktes att vi var inne på den tredje heldagen i backen för vid 14-tiden kände jag att låren började ge upp så jag nog förnuftet till fånga å slutade åka innan eventuella olyckor var framme. Efter en eftermiddagsfika och dusch var vi klara för middag på Toppstugan Lyktan. Det var en skoterfärd upp på fjället som väntade innan vi fick komma in i värmen och avnjuta en helt underbart god middag. På onsdagar har de fondueafton så huvudrätten bestod av rå  ryggbiff (ja vi tillagade ju det själva), potatisgratäng, goda såser å sallad *mums* Mätta, glada och lite småfulla fick vi oss en skoterfärd nerför "backen" igen och vi kunde åka hem till stugan.



Bärgningsbilen, bärgningsbilen kom!

Ännu en skön dag i backarna och vi avslutade en perfekt dag med en underbart skön afterski. Idag slog jag till på en varm choklad med Mintuu i och för er som inte smakat det, rekommenderar jag det starkt! Detta var dock inte det jag skulle berätta för er idag utan när vi sen skulle åka hem startade inte bilen. Tilda var vår chaufför och efter många försök att få igång vår bil gav vi upp å det var dags å ringa assistanskåren. I väntan på att bärgningsbilen skulle komma å rädda oss fick jag göra lite gymnastik för att inte förfrysa i den kalla luften (runt -10 grader tror jag det var då). Vi ska vara glada att den inte var längre bort än 15-20 minuter annars hade vi nog frusit ihjäl! En timme senare än planerat kom vi hem å vi kunde entra den rejält varma bastun =)




En dag i backen!

Vilken skön dag vi haft idag. Vid 10-tiden åkte vi mot Hundfjället för det var dags för familjen Jönsson å entra backarna. Det var tyvärr inte strålande solsken idag, men mulet å lite lite snöfall hela dagen var inte helt fel det heller. Testade några av backarna och tyvärr var favoritbacken väldigt isig =( Jag ska dock vara glad ändå för fick med mig Tilda ut i den svarta backen och senare under dagen visade pappa oss en backe han hittat som bjöd på så underbart skön åkning. Nu är vi tillbaka i stugan efter en snabb afterski i Tandådalen, vi har även hunnit basta här hemma å väntar nu på maten som det idag är syster som lagar. Ikväll blir det nog lite sällskapsspel av någon form och i morrn blir det skidåkning och afterski igen!




Solig söndag

Har precis kommit tillbaka från en långpromenad med syster min. Mamma och pappa ville åka längdskidor idag och eftersom vi inte ska entra backarna förän i morrn såg jag till å dra med mig syster på en promenad i solskenet. Nu är det dags för lunch sen tror jag att jag ska sätta mig ute i solen för att få lite färg, jag får ju passa på medan det är fint =) I går upptäckte jag att det finns ett SATS här i Lindvallen/Sälen så jag tror jag ska ta och passa på å gå dit torsdag och fredag förmiddag för då sover ändå Tilda. Ja jag vet jag är på semester och får motion ändå, men jag är lite träningsskadad och nu i och med utmaningen vill jag inte missa en enda vecka =)

Lägger in några av de bilder jag hittills tagit.





Träningsresa!

Nu har jag bestämt mig, nästa vår blir det en träningsresa. Jag har tidigare varit sugen på att åka iväg på en träningsresa och har bland annat läst i Friskispressen om den träningsvecka i Portugal som de arrangerar. Igår fick jag ett exemplar av Friskipressen av en kund och då var ett uppslag om vårens kommande resor och jag blev verkligen så sugen. Det kan ju inte vara annat än underbart att åka utomlands en vecka och samtidigt ha möjligheten att träna en massa och leva livet i solen =)  I år går Friskisresorna i mars och i maj, men det finns ju andra arrangörer och resmål oxå. Någon mer än jag som är sugen?



Sitter förövrigt i Sälen och har det underbart skönt =) Solen sken och snön gnistrade när vi kom hit och jag tror att den kommande veckan kommer bli perfekt! Jag kommer försöka ladda upp lite bilder under veckan så ni får se hur vi har det.....



Semestrar i Sälen!

På grund av flytt har det inte funnits mycket tid över till å blogga. Jag hoppas att det ska bli bättre på tidsfronten framöver och kan inte annat än be om ursäkt för att jag låtit er vänta på en uppdatering. Nu sitter jag iaf på tåget hem till mor och far i Köping, Det är nämligen dags för semester =) Ja, jag ska inte ha semester i Köping utan i morrnbitti drar vi (jag, Tilda, mamma och pappa) till Sälen för en veckas härlig och välförtjänt semester. Det kommer bli en vecka med lite skidåkning, mycket slappande, god middag på toppstugan i Hundfjället samt mys med familjen. Jag tror ni kan förstå att jag längtat efter detta =)

I övrigt jobbar jag nog mest, har till och med slarvat med träningen de senaste två veckorna, men detta ska det bli ändring på när jag är tillbaka igen. Jag har även tagit upp mitt Gilmore Girls-tittande, TIIna jag ber om ursäkt att jag fortfarande sitter å håller på boxarna, men de kommer snart tillbaka till dig =) En helg i Kalmar med tjejgänget har jag oxå hunnit med och det var lika roligt som alltid. Det är när vi alla träffas igen som jag verkligen ångrar att jag flyttade ifrån Kalmar. Jag saknar ju inte staden och känner mig nöjd med mitt val att flytta till Stockholm, men självklart saknar man tjejerna och de underbara kvällarna vi hade innehållande fika, TVtittande, träning, festande m.m.  Som avslutning på detta inlägg får ni lite bildbevis från helgen! På återseende lovar jag er..... jag har nämligen blivit ombedd att lägga ut bilder på min nya lya och så fort den är städad lovar jag att detta ska ske!





RSS 2.0